چگونه دختر سه ساله بوکانی به ایدز آلوده شد؟

محمدصالح زارعی از آلوده شدن یک دختر سه ساله به بیماری ایدز در شهرستان بوکان خبر داد و گفت: مادر۵۰ ساله این کودک و پدرش مبتلا به بیماری ایدز هستند. پدر کودک که یک معتاد تزرقی بود به علت آلوده شدن به ویروس ایدز فوت کرده است.
وی افزود:زمانی که این فرد در مرکز بیماریهای رفتاری مرکز بهداشت بوکان تحت درمان قرار داشت همسرش از وی طلاق گرفته بود و فرزندش نیز به دنیا آمده بود. بعد از فوت پدر، مادر به صورت داوطلب به انجام آزمایش اقدام کرد و متاسفانه هم مادر و هم کودک سه ساله وی آلوده به ایدز تشخیص داده شدند.
زارعی در خصوص آخرین وضعیت این مادر و دختر نیز گفت:هم اکنون مادر و کودک تحت درمان هستند هرچند ایدز درمان ندارد اما درمانهای تجویزی سبب می شوند که گولبولهای سفید به عنوان سربازان بدن، حفاظت شده در بدن باقی بمانند و این درمانها با تضعیف کردن ویروس ایدز تا ۹۸ درصد مانع ازانتقال بیماری ایدز توسط بیمار به اشخاص دیگر می شود.
کارشناس مسئول مرکز بیماریهای رفتاری مرکز بهداشت بوکان در ادامه این موضوع که بوکان آلوده ترین شهر استان به این بیماری است را رد کرد و از افزایش کشف بیماران در این شهرستان در نتیجه اقدامات این مرکز خبر داد و گفت: مطابق فرمولهای سازمان بهداشت جهانی از هر یک هزار نفر یک نفر مبتلا به HIV مثبت است و بر این اساس حدود ۹۰ هزار تا ۱۰۰ هزار مبتلا به بیماری ایدز در ایران وجود دارد که تا به امروز ۳۶ هزار نفر کشف شده است.
وی افزود: مطابق این فرمول در آذربایجان غربی ۳هزار نفر مبتلا به بیماری ایدز وجود دارد که و براساس این استانداردها متناسب با جمعیت بوکان باید در بوکان ۳۰۰ نفر مبتلا به HIV مثبت وجود داشته باشد که از این تعداد ۴۳نفر کشف شده اند.
زارعی در ادامه گفت: از ۴۳ بیمار آلوده به ایدز که در بوکان کشف شده اند، ۱۵ بیمار فوت کرده اند. دو بیمار دیگر به سایر شهرستانها مهاجرت کردند و ۲۶ نفر در شهرستان زندگی می کنند که ما به ۸ نفر آنها به دلایلی چون عدم همکاری خانواده ها دسترسی نداریم و ۱۸ بیمار در مرکز تحت درمان قرار دارند.
وی تصریح کرد:ترکیب سنی بیماران مبتلا به HIV مثبت در بوکان مطابق با الگوی سنی کشور، ۲۵ تا ۴۰ سالگی است و اکثرا معتاد تزریقی هستند و ۶ نفر از مبتلایان خانم هستند که ۵نفر آنها تحت درمان قرار دارند.
این کارشناس مسئول الگوی ابتلا به ایدز در بوکان را مانند ایران اعتیاد اعلام کرد و گفت: براساس آمارهای اخیر تبلیغ در خصوص استفاده از سرنگ مشترک سبب شده که ابتلا به ایدز از این طریق کاهش پیدا کرده است اما در خصوص آلوده شدن به ایدز به علت رفتارهای پرخطر جنسی خارج از خانواده اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته است در نتیجه ابتلا به این بیماری از این طریق افزایش پیدا کرده و بر اساس آمارها زنان و دختران بیشتر از گذشته آلوده شده اند.
زارعی در ادامه گفت: بیماران کشف شده در بوکان در نتیجه معرفی و اطلاع رسانی مناسب درباره مرکز بیماریهای رفتاری شبکه بهداشت با مراجعه به این مرکز از آلوده شدن خود آگاه شدند و امسال ۵ نفر با مراجعه به مرکز مشاوره و یک نفر نیز توسط همکار ما در زندان کشف شد.
کارشناس مسئول مرکز بیماریهای رفتاری بوکان شناسایی افراد آلوده، ارائه خدمات درمانی و مددکاری، برگزاری نمایشگاه، راه اندازی اتوبوس ایدز، توزیع رایگان سرم تزریق در بین معتادان و توزیع کاندوم در افراد که روابط جنسی محافظت نشده خارج از خانواده را تجربه می کنند، بخشی از اقدامات این مرکز در مقابله با بیماری ایدز در شهرستان بوکان اعلام کرد و گفت: در جریان راه اندازی اتوبوس ایدز، بیمار مبتلا به HIV مثبت شناسایی نشده اند و این اتوبوسها سبب شکسته شدن تابو این بیماری در نزد افکار عمومی شده است و بسیاری از شهروندانی که رفتارهای پرخطر تجربه کرده اند به این اتوبوسهای مراجعه کرده اند.
وی افزود: درکنار راه اندازی اتوبوس ایدز که با همکاری مستمر و مداوم شهرداری بوکان صورت گرفت و جای تقدیر و تشکر دارد. نمایشگاه عکس در امیرآباد برگزار کردیم که با استقبال روبه رو شد و در دانشگاه آزاد نیز به مناسبت روز دانشجو این نمایشگاه را برگزار کردیم که با استقبال دانش اموزان و دانشجویان همراه شد و در این نمایشگاه از کسانی که مایل بودند تست ایدز به عمل آمد.
زارعی تلاش برای کشف افراد مبتلا به بیماری HIV را راهکار خشکاندن منبع انتشار ویروس ایدز اعلام کرد و گفت:سازمان بهداشت جهانی الگوی۹۰_۹۰_۹۰ اعلام کرده است که مطابق این الگو تا پایان سال ۱۴۰۰، ۹۰ درصد مبتلایان به بیماری HIV را باید شناسایی کنیم و باید ۹۰ درصد از بیماران شناسایی شده را تحت درمان قرار دهیم به گونه ای که میزان گلبولهای سفید در ۹۰ درصد بیماران شناسایی در حد مناسب قرار بگیرد تا ویروس ایدز قابلیت انتقال به دیگران را نداشته باشد.
وی در پایان ضمن تاکید بر این موضوع که تمامی خدمات مرکز بیماریهای رفتاری شبکه بهداشت و درمان بوکان رایگان است، افزود: دو روانشناس یک کارشناس بیماریها و یک کارشناس آزمایشگاه در این مرکز فعالیت می کنند.که در داخل محوطه مرکز بهداشت در ابتدای خیابان سردار عزیز خان مکری واقع شده است.
HIV یک بیمار واگیردار بدون واکسن و شدیدا کشنده است که از راه خون منتقل می شود و تا به امروز حدود ۳۵ میلیون نفر را کشته و به همین تعداد نیز افراد را آلوده کرده است.
کسانی که رفتارهای جنسی پرخطر دارند و یا از سرنگ مشترک ، مسواک مشترک استفاده می کنند در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و انتقال خون آلوده، سوارخ کردن گوش دختران، خالکوبی، استفاده از وسایل آلوده در دندانپزشکی از دیگر راه های ابتلا به این بیماری کشنده است.
منبع : زریان

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی