آیا در سقز زلزله خواهد آمد/ گزارشی کامل از آخرین وضعیت سقز در صورت بروز زلزله

آیا در سقز زلزله خواهد آمد؟؟؟؟
کمتر کسی فکرش را می کرد زلزله ای ۷ و .. ریشتری در کرمانشاه رخ دهد و چند ده کشته و زخمی برجای بگذارد و تقریبا شهری مثل سرپل ذهاب و بسیاری از روستاها را تخریب کند.
زلزله کرمانشاه در زمانی رخ داد که بیشتر مردم خارج از خانه هایشان بودند و پس لرزه ساعاتی قبل از زلزله اصلی ، شاید دلیل کاهش آمار همین باشد ولی اگر این زلزله در بامداد و زمانی رخ میداد که بیشتر مردم در منازل خود می بودند آیا تعداد کشته و زخمی ها به همین میزان می بود ؟؟؟؟ قطعا خیر…
در زلزله کرمانشاه تعداد زیادی از شهرهای غرب و شمال غرب و حتی جنوب غرب لرزید. سقز هم جزء شهرهایی بود که از پس لرزه در امان نماند.
زلزله سقز با قدرت کمی که داشت به بیش از ۲۵۰ منزل خسارت جزئی و به تعداد بیش از ۴۰ واحد خسارت بالایی وارد کرد که باید سریعا تخلیه و تخریب و بازسازی گردند.
حال اگر زمین لرزه ای با همان قدرت زلزله کرمانشاه در سقز رخ دهد آیا میزان خساراتها به هم میزان خواهد بود مسلما خیر..
زلزله کرمانشاه هر چند روی خشن طبیعت را نشان داد اما بحران و سردگمی و عدم آمادگی و ناهماهنگی مسئولین شهرستانی و استانی را نیز بخوبی ثابت کرد.
هر چند حضور و کمک رسانی هم میهنان در همان ساعات و روزهای اول واقعه نشان از حس انسان دوستی و همدردی ایرانیان خصوصا کوردهای همجوار با کرمانشاه را ثابت کرد که به جرات می توان گفت نه در کشور بلکه در جهان بی نظیر بود اما ضعف مسئولین استانی و کشوری بسیار نمایانتر از حضور هم میهنان در محل حادثه بود.
مسئولینی که انگار دچار برق گرفتگی شده بودند و تا بحال با چنین وضعیتی مواجه نشده بودند.
واقعا ظرفیت و قدرت مسئولین و دولت در همین حد بود ؟؟؟؟
شدت خسارات وارده زیاد بود و به همان میزان و چه بسا بیشتر ناکارامدی و ناتوانی دولت در کنترل وضعیت پیش آمده آشکار.
آیا ستاد بحران استان کرمانشاه و در راس آن کشور آمادگی چنین پیش آمدی را نداشت یا خود نیز دچار بحران شده بود؟؟؟
متاسفانه بعد از گذشت بیش از چندماه از زلزله سرپل ذهاب طبق گفته یکی از نمایندگان این استان در مجلس هنوز بیش از ۴۰ درصد هم میهنانمان در سرمای زیر صفر درجه و در چادر زندگی می کنند و با کمال تاسف و طبق شواهد موجود این وضعیت در روزها و ماههای آتی نیز ادامه خواهد داشت.
طبق مشاهدات عینی و حضور چند روزه تیم خبری ده نگی شار در مناطق زلزله زده کرمانشاه ، حضور و تجمع شهروندانی که جهت امداد رسانی و تحویل اقلام کمکی به دست خود زلزله زدگان ، نشان از اعتمادی ضعیف به دولت از جانب مردم را تداعی نمود ، اما احساسی عمل کردن هموطنان دقیقا نتیجه معکوس داد.
واقعیتها را باید گفت، حضور و انتقال بدون برنامه کمکهای مردمی به مناطق زلزله زده شاید مسکنی لحظه ای باشد اما تلنبار شدن کمکها در این مناطق بحدی زیاد بود که متاسفانه بدلیل نبود انبار یا سرپناه در محلهایی با کمترین شرایط مناسب بهداشتی و بارش اولین بارش باران هفته بعد از زلزله ، باعث نابود شدن بخش بسیار زیادی از این کمکها گردید ، نبود مدیریت واحد در محل حادثه ، نبود انبارهای سیار جهت ساماندهی کمکهای ورودی مردمی، توزیع یکباره کمکها و نبود برنامه زمانبندی برای توزیع اقلام در روزهای بعد، حضور اندک مدیران کت و شلواری بدون تدبیر در محل از دیگر پس لرزه مکرر زلزله کرمانشاه بود.
کانکس هم مسکنی که به خیال مسئولین می توانست جبران بی سرپناهی زلزله زدگان را بکند، اما اگر تفکری در این تصمیم گیری می بود میشد با حمایت کامل دولت و پول کانکسها در این مدت سپری شده برای تعداد زیادی از بی سرپناهان سرپناهی دایمی ساخت .
و اما سقز….
آیا اگر این اتفاق در سقز بیفتد ستاد بحران شهرستان و استان آمادگی مواجهه با وضعیت مشابه را خواهد داشت؟؟؟؟
آیا امکانات واحد های امدای سقز(اورژانس با آمبولانسهای قدیمی و فاقد وسایل ارتباطی- آتش نشانی با خودرو و تجهیزات فرسوده و ابتدایی- هلال احمر با انبارهای تقریبا خالی که بیشتر اقلام آن جهت کمک به زلزله زدگان کرمانشاه انتقال یافت و صرفا تکیه بر داوطلبان جوان سازمانی ) توانای مقابله با حوادث و بلایای طبیعی را خواهد داشت ؟؟؟؟
آیا پارکهای سطح شهر که با کوچکترین وزش باد درختان آن سقوط می کند محل امنی برای اسکان خواهد بود ؟؟؟
آیا مردم شرایط و آمادگی مقابله با چنین بحرانی را خواهند داشت؟؟؟؟
آیا بیمارستان فاقد امکانات( تامین اجتماعی) و ساختمان قدیمی (بیمارستان امام که خود نیز بخشی از فاجعه احتمالی خواهد بود ) توانایی پذیرش حداقل ۱۰۰ مجروح را دارند؟؟؟؟
آیا واحد آرامستان شهرداری سقز جهت ساماندهی فوتی ها میتواند در روزهای اولیه حادثه پذیرای اجساد احتمالی با تعداد بالا باشدیا بدلیل محدودیت سردخانه ۲ بیمارستان سقز اجساد باید برروی زمین بمانند ؟؟؟؟
آیا ادارات خدماتی همچون اتفاقات برق، گاز،آب و تلفن با تعداد حدودا ۶۰ پرسنل که قطعا کمتر از این تعداد است توانای خدمت رسانی به ۱۵۰هزار نفر و مواجهه با حجم بالای خرابی را خواهند داشت؟؟؟
آیا فرودگاه سقز که تنها ۱ درصد بودجه رفع بوی نامطبوع فرودگاه امام خمینی تهران را بعد از چند سال به خود اختصاص داده است با این وضع اسفبار حال حاضر در زمان بحران قابل استفاده خواهد بود ؟؟؟؟؟
بیمارستان جدید الاحداث ۲۳۰ تخت خوابی که چند سالی از ساخت آن گذشته است و هنوز به اتمام نرسیده است چه جایگاهی در این بحران خواهد داشت ، صد البته اگر به وضعیت بیمارستان اسلام آباد غرب دچار نشود که تنها ۶ ماه از افتتاح آن کاملا تخلیه و فاقد ایمنی کافی تشخیص داده شد؟؟؟
آیا ستاد بحران سقز که تاکنون یک بار به برگزاری مانور صفر زلزله در فرمانداری اقدام نموده به اهداف خود دست یافته و کل اعضای ستاد درخصوص اقدامات حین واقعه آمادگی کامل را دارند ؟؟؟
آیا اجرای مانورشبه واقعی نمی توانست اهداف این ستاد، ضعفها و نقاط قوت را بهتر نمایان سازد یا با حضور یکدستگاه لودر و ۳ کمپرسی شهرداری و ۳خودرو هلال احمر و آتش نشانی ، اتفاقات آب و برق و گاز در محوطه فرمانداری ، ماجرا به خوبی و خوشی تمام شد.؟؟
در هر حادثه ای در ایران ارتش بهترین و بیشترین حضور از لحاظ نفرات و تجهیزات را در محل داشته است ، آیا این هماهنگی با ارتش و آمادگی این یگان مردمی مورد ارزیابی قرار گرفته است؟؟؟
مهمترین بخش در حین حادثه نحوه ارتباط گیری اعضا و همچنین ارتباط مستمر یگانهای امدادی با یکدیگر است . آیا چنین سطح ارتباطی در بین دستگاهها یا حداقل در این سازمانها وجود دارد ؟؟؟ یقینا خیر
آیا نقاط امن و ناامن شهر شناسایی شده اند؟؟؟
آیا برنامه ای برای تخلیه اضطراری اماکن عمومی در حین حادثه پیش بینی شده است؟؟
آیا اماکنی امن برای اسکان اضطراری ،موقت یا دائمی پیش بینی شده است؟؟؟
آیا فکری برای راه اندازی سیستم های ارتباط با شهروندان جهت پخش هرگونه آگهی یا دستورالعمل شده است .( رادیو شهری)
آمادگی بهداشت محیط جهت جلوگیری از بروز هرگونه بیماری در چه حدی است ؟؟؟
طبق برنامه های اعلامی ۴ شهرستان بانه ، بوکان، دیواندره و مریوان به عنوان شهرهای معین سقز در رابطه با امداد رسانی در حوادث احتمالی سقز تعریف شده اند ، آیا تاکنون جلسه ای با مدیران ستاد بحران این شهرستانها برگزار شده است یا فقط در حد نامه بوده است؟؟
آیا نقشه GIS شهر سقز تهیه شده است ؟؟؟؟
آیا توجهی به نقاط خروجی و ورودی محلات شهر شده است؟؟؟؟
آیا در صورت تخریب پلهای ارتباطی ( کمربندی و پل شهدای جهاد سازندگی) به هر دلیل ، تدبیری فوری برای برقراری ارتباط و پل های جایگزین شده است؟؟؟؟
مرکز فرماندهی مدیریت بحران در سقز کجاست؟؟ و آیا این مرکز هم اکنون فعال است؟؟؟؟
و صدها آیا و سوال دیگر
در حال حاضر تنها چیزی که مشهود است نه مردم آمادگی رویارویی با حوادث را دارند و نه مسئولین ، و فقط باید دست به دعا باشیم که دیگر این گونه حوادث بوقوع نپیوندد .
راستی زلزله میداند دعا چیست؟؟؟

قبلی «
بعدی »

2 دیدگاه ها

  1. خسته نباشید و ممنون بخاطر مطلبی که گذاشتید. ولی در نهایت نگفتید آیا توسقز زلزله میاد یانه؟ درسته زلزله قابل پیشبینی نیست و نمیشه تاریخ وزمانش رو گفت ولی خب اینکه آیاسقز زلزله خیز هست یانه خودش یه سؤاله و هیچوقت هم کسی درموردش شفاف چیزی نگفته . اگر ما بدونیم اینجا احتمال زلزله بزرگ هست خواه امسال خواه صدسال دیگه میدونیم که از مسؤولین بخاری بلند نمیشه خودمون دست بکار میشیم و آموزشهایی رو واسه خودمون و خانواده هامون در نظر میگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *