شهرداری سقز با دست خالی به پیشواز سال جدید رفت/در بودجه ۱۷۰ میلیاری سال آینده خبری از پروه عمرانی نیست

شهرداری سقز با دست خالی به پیشواز سال جدید رفت

در حالی بودجه شهرداری سقز با افزایشی تقریبا ۳ برابری نسبت به سال جاری به شورا ارائه شد که در اقدامی از سوی شورای شهر بودجه ۳۰۰ میلیاردی شهرداری سقز به نصف کاهش یافت.

به گزارش ده نگی شار :

بودجه سالانه شهرداری عبارت است از یک برنامه جامع مالی که در آن کلیه خدمات و فعالیت ها و اقداماتی که باید در طی سال مالی انجام شود همراه با برآورد مبلغ و میزان مخارج و درآمدهای لازم برای تامین هزینه انجام آن ها پیش بینی می شود و پس از تصویب شورای اسلامی شهر قابل اجراست.

هر ساله شهرداری‌ها بر اساس برنامه ریزی ها و تعریف پروژه های جدید و ‏افزایش سطح خدمات رسانی مطلوبتر و همچنین شرایط اقتصادی کشور اقدام به افزایش بودجه می کنند.

شهرداری سقز نیز در طول چند سال اخیر اقدام به افزایش بودجه سالیانه خود کرده است و بر مبنای آن اقداماتی را نیز در راستای تامین آن بکار بسته است.

با آغاز به کار شورای جدید در سقز و انتخاب شهردار این شهر در طی ۲ ماه اخیر اقدامات شهرداری برای ارائه بودجه این سازمان به شورا با برگزاری جلسات متعدد و نظرات کارشناسان آن ارائه شد که نسبت به بودجه سال ۱۴۰۰ که رقمی در حدود ۱۲۰ میلیارد است به رقم ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش و برای بررسی به صحن شورا رفت.
شورای شهر نیز با برگزاری جلسات متعدد که در مواقعی تا اوایل بامداد روز بعد ادامه داشت به اظهارنظر درخصوص آن پرداخت و نهایتا در روزهای اخیر خبر اتمام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری سقز منتشر شد.اما مبلغ مورد تایید شورا با آنچه که شهرداری ارائه داده است بسیار متفاوت است و این اختلاف نظر به رقمی بالغ بر ۱۳۰ میلیارد و در حدود نیمی از کل بودجه پیشنهادی است.
هر چند باید دید استدلال ۴ عضو شورای شهر سقز در کاهش و تصویب بودجه چه بوده است ، اما آنچه که صاحب نظران در این باره سخن گفته اند بر خلاف نظر آنهاست و بودجه انقباضی مورد تایید شورا عملا موجب کاهش ارائه خدمات به دومین شهر استان خواهد بود.

در بودجه ۱۷۰ میلیاری سال آینده خبری از پروه عمرانی نیست

طبق اطلاعات بدست آمده و با توجه به ارقام موجود عملا بودجه‌ای برای اختصاص به پروژه‌های جدید عمرانی وجود ندارد کل بودجه مصوب کفاف ۲ مورد پرداخت حقوق و مزایا و بازپرداخت بدهی و تعهدات قبلی خواهد بود و بخشهای مختلف شهرداری همچون فضای سبز ، خدمات شهری ، موتوری ، آتش نشانی ، اتوبوسرانی و ….. در شرایط و وضعیت کنونی باقی خواهند ماند. شهری که روزگاری به عنوان شهر سبز به واسطه پارک و فضای سبز آن در سطح شهرهای استان و همجوار خود بود چند سالی است به واسطه کمبود نیروی انسانی،تجهیزات و بحث مالی دچار مشکل اساسی شده است .

واحد تنظیف شهرداری سقز که روزگاری با صدها نیرو خدمات رسانی می کرد ، در شرایطی که صدها هکتار به شهر اضافه شده است با تعداد کمتر از ۵۰ نفر و خودروهای فرسوده ای که در طول ماه چندین بار متوقف و راهی تعمیرگاه می شود ، تمیز میشود.
واحد مستهلک موتوری با انباشتی از خودروهای اسقاطی عملا نتوانسته در شرایط مختلف جوی خدمتی مناسب به شهروندان ارائه دهد.
آتش نشانی سقز که در حال حاضر در جزئی ترین امورات خود باقی مانده ، بایستی فشار مالی را به دوش خود بکشد و بیشتر به توان نیروهای خود متکی باشد تا امکانات و تجهیزات از رده خارج شده سازمان. ناتوانی در ایجاد ایستگاه چهارم آتش نشانی ، تجهیزات فرسوده انفرادی و خودروهای با عُمر بالا ، نبود تجهیزات مناسب برای ساختمانهای مرتفع همگی نشان از مشکلات مالی شهرداری است که مستقیماً در عملکرد آتش نشانی تاثیر گذار بوده است.

یکی از کارشنان خبره در مباحث مالی و مدیریتی در این باره به ده نگی شار گفت:
بودجه بزرگ چالش بزرگ برای شهر است و قطعا موجب ایجاد انگیزه و جنب و جوش و تحرک بیشتر شهرداری و شهر سقز را به دنبال خواهد داشت.
وی تامین بخشی از بودجه در شهرداری ها را از فروش املاک عنوان کرد و افزود : شهرداری سقز نیز از این امر مستثنی نیست میتواند با فروش بخشی از املاک موجود خود همچون مغازه های جنب میدان تره بار و صنوف آلاینده و…. که در چند سال اخیر بلا استفاده مانده اند در پرداخت بدهی هایی که در اثر سومدیریت در ادوار گذشته بوجود آمده و هر روز بر میزان جرائم آن افزوده میشود استفاده و بخشی دیگر از عواید فروش املاک نیز در نوسازی و تجهیز و نوسازی ناوگان موتوری خود که در برف یک ماه گذشته کمبود و ضعف آن بشدت مشهود بود استفاده نماید.
در شرایط مقایسه ای بین شهرهای همجوار میتوان به بودجه ۹۶۰ میلیاردی شهرداری سنندج در سال آتی اشاره کرد که بودجه شهرداری سقز در شرایطی که دومین شهر بزرگ استان به شمار میرود قابل قیاس نبوده و عملا قرار نیست اتفاقی خاص در بحث عمرانی و تغییرات در این شهر رخ بدهد.

فروش املاک در شهرداریها با توجه به کاهش درآمدها و منابع مالی دولتی مسبوق به سابقه است و در ادوار گذشته نیز املاکی در قبال اجرای پروژه های عمرانی همچون پل بلوار کردستان و که وه سوار به فروش رسیده یا تهاتر شده است. حال باید پرسید املاکی که چندین سال بلا استفاده افتاده اند و در دوره قبل نیز به مشکل و چالشی اساسی برای شهردار وقت مبدل شد و عملا شورای شهر و کمیته تطبیق و در راس آن فرماندار سقز مانع از فروش املاکی شد که پس از گذشت قریب به ۶ سال نه تنها موجب درآمدزایی نگردید ، بلکه هزینه های نگهداری یا تعمیرات مکرر آنها نیز گریبانگیر شهرداری را گرفته است می تواند درمانی برای شهرداری به گِل نشسته باشد کی و چه زمانی به درد شهرداری سقز خواهد رسید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی