سقز با داشتن پنج هزار و ۱۶۳ معلول از جمله شهرستانهایی است که دارای بیشترین افراد معلول شناسایی شده در استان کردستان است. آمارهای موجود می گویند: معلولان جسمی حرکتی و ذهنی به ترتیب بیشترین آمار معلولان را تشکیل می دهند.
بر اساس قانون حمایت از معلولان، دولت و سازمانها بایستی در به کارگیری معلولان حداقل برای کار در حوزه منشی، تلفنخانه و دبیرخانه ادارات تلاش جدی به عمل آورند.
رئیس بهزیستی سقز می گوید: بیش از یک هزار معلول در سقز توانایی انجام کار اداری دارند و ۴۰ نفر از معلولان در مقطع لیسانس به بالا فارغ التحصیل شده اند که در ۵ سال اخیر فقط ۴ نفر در بخش دولتی و ۷ نفر از این افراد در بخش غیر دولتی جذب کار شده اند.
رحمان حکیمی به من گفت:دستگاه های اجرایی تمایلی به استخدام معلولان ندارند.
وی عنوان کرد:دولت برای حمایت از این قشر، استخدام معلولان در ادارات را به قانون تبدیل کرده و برای بخش خصوصی معافیت های مناسبی از جمله معافیت های مالیاتی، تسهیلات مالی و پرداخت کمک هزینه بیمه تامین اجتماعی در نظر گرفته است.
رئیس بهزستی تصریح کرد: هر سال شاهد بازنشسته شدن تعدادی از کارمندان ادارات هستیم و با توجه به آمار بالای معلولان در شهرستان، انتظار این است که درصدی از معلولان جذب شوند.
او ادامه داد: در حال حاضر از ۶۰ کارمند اداره بهزیستی ۳ نفر آنان( برابر با ۵ درصد جامعه آماری نیروهای این اداره) معلول هستند و اگر این قانون برای سایر ادارات تسری یابد -که نص قانون هست- تحول بزرگی در حوزه اشتغال معلولان رخ خواهد داد.
بر اساس آمار موجود، به طور تقریبی شهرستان سقز دارای ۵ هزار نفر کارمند است که بایستی ۲۵۰ نفر از آنان از قشر معلولان باشد.
معاون اداره بهزیستی سقز از تعداد معلولان شاغل در ادارات دولتی آمار دقیقی نداشت اما شهر آنلاین می گوید کمتر از ۵۰ نفر معلول در ادارات دولتی و بخش خصوصی در شهرستان سقز جذب شده اند.
آمار بالای معلولان در شهرستان سقز، سرخوردگی آنان به دلیل دور بودن از اجتماع و نیاز آنان به اشتغال در سالهای آتی افزایش یافته که باید در کنار خدمات توانبخشی و درمانی، خدماتی نظیر اشتغالزایی به آنان ارائه شود. افرادی که بیش از ۸ میلیون نفر از آمار جمعیت کشور را تشکیل می دهند.