شهرداران شوراداری می‌کنند نه شهرداری/ انتخاب شهردار توسط مردم راه حل رفع مشکلات شهری

محمدقسیم عثمانی در گفت‌‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ ملت در توضیح انتخاب شهرداران از سوی شوراهای شهر برای دوره‌های متوالی، گفت: شهرداران ‌می‌توانند برای دوره‌های متوالی انتخاب شوند، در این زمینه منع قانونی وجود ندارد، در قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخاب شهرداران نیز انتخاب شهرداران منوط به نظر شوراهای کشور است به نوعی که محدودیتی هم برای آنها جهت انتخاب در دوره های متوالی قائل نشده است.

فرایند ساده عزل سبب فقدان امنیت شغلی شهرداران شده است

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شوراهای کشور هر چهار سال یکبار تغییر می‌کند از این رو این تغییر ایرادات انتخاب متوالی یک شهردار را رفع می‌کند، مهم‌ترین اشکال در زمینه عزل شهرداران است، در حقیقت فرایند بسیار ساده عزل سبب عدم امنیت شغلی شهرداران شده است.

وی افزود: بر اساس قانون، حکم شهرداران پس از انتخاب در کلان‌شهرها باید از سوی وزیر کشور و در سایر شهرها توسط استانداران تایید شود در صورتی که اعضای شورا به راحتی می‌توانند در مورد عزل شهرداران تصمیم گیری و آن را عملیاتی کنند کما اینکه حکم عزل آنها نیاز به تایید وزیر کشور یا استانداران ندارد.

عثمانی شیوه عزل شهرداران را ایراد اساسی قانون تشکیلات، اختیارات اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخاب شهرداران دانست و یادآور شد: این شیوه سبب شده تا شهرداران بیشتر شوراداری کنند و خواسته‌های آنها را برآورده کنند تا به عزل نشوند، متاسفانه در برخی شهرها که شوراهایی ناکارآمد دارند شهردار باید ابزار دست شوراها باشد یا شهرداری را ترک کند.

رفع مشکلات مدیریت شهری با انتخاب شهرداران از سوی مردم

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتخاب شهردار توسط مردم موضوع مورد بحث دیگر در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی است، گفت: در کلانشهرهایی که بتوان شرایط انتخاب شهردار از سوی مردم فراهم کرد باید به این موضوع پرداخت زیرا این اقدام بسیاری از مشکلات فعلی که گریبانگیر شهرداران است را مرتفع می‌سازد.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: تاکنون در مورد انتخاب شهرداران اصلاحی صورت نگرفته است، در طرح اصلاحی اخیر هم تنها به موضوع شوراهای کشور پرداخته شد اما کمیسیون به دنبال اصلاح انتخاب شهرداران به صورت مجزا است./

 

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. “شهرداران بیشتر شوراداری کنند و خواسته‌های آنها را برآورده کنند تا منجر به عزل توسط شوراها نشوند، متاسفانه در برخی شهرها که شوراهایی ناکارآمد دارند شهردار باید ابزار دست شوراها باشد یا شهرداری را ترک کند.”
    درود بر شما جناب دکتر عثمانی- واقعاً درست میفرمایید شغل و پست شهردار که در حل معضلات و مشکلات شهر و شهرسازی بسیار مهم است براستی جای ننگ است که توسط چند نفر اعضای شورا آنهم از طریق باندبازی و فساد اقتصادی و وعده و وعیدهای دوطرفه منصوب شود. طبق فرمایش شما که چند ماه پیش هم در گفتگویی خبری در رسانه اشاره نمودید بهتر است از طریق رای مردم انتخاب شود و یا اگر رای گیری و انتخابات برای دولت بار مالی دارد به نظر من بهتر است مثل رئیس ادارات توسط استاندار منصوب شود و شوراهای محترم دخالتیدر این امر نداشته باشند. بنظر من شورا( البته شهر نه روستا) چیزی بیش از سوء استفاده کردن و پایمال نمودن حقوق شهروندان و منافع شخصی نیست. چون هرکس یک دوره بعنوان شورا انتخاب شده باشد وضع اقتصادی اش توپ شده و ساختمان چند طبقه و ماشین صدها میلیونی سوار میشه. به امید روزی این معضل حل بشه و اختیارات شورا کاهش پیدا کنه تا…- باتشکر محمدی کارشناس ارشد جامعه شناسی از کردستان هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *