سمندر کردستانی در معرض انقراض قرار دارد

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بوکان گفت: متاسفانه سمندر کردستانی مانند سایر گونه‌های مهم جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض قرار دارد و عمده ترین عوامل تهدید کننده جمعیت سمندر کردستانی به خشکسالی‌های پی در پی و زنده گیری مربوط است.

محمد احمدی اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده با همکاری کارشناسان و همکاران یگان حفاظت از محیط زیست بوکان، زیستگاه‌های کوهستانی سمندر کردستانی مورد مطالعه و سرشماری قرار گرفته که خوشبختانه موفق به سرشماری بیش از ۵۰۰ سمندر کردستانی شده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه به دلیل کمبود تعداد نیرو و صعب العبور بودن و کوهستانی بودن زیستگاه‌های این خزنده زیبا موفق به کاوش و مطالعه تمامی زیستگاه‌ها نشده و تنها ۵۰ درصد آن مورد مطالعه و سرشماری قرار گرفته است.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بوکان با اشاره به اهمیت زیستی این جاندار اضافه کرد: سمندر کردستانی یکی از کم یاب‌ترین و زیباترین نوع سمندرها است که باید به صورت جدی مورد حمایت قرار داده شوند تا سلامت زیستی و موجبات رشد آنان به صورت علمی فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون آمار و تعداد سمندرها نسبت به سال گذشته خوشبختانه رشد یافته و این بیش از بیش به تعادل اکوسیستم و زیبایی طبیعت منطقه افزوده است اما عدم همراهی همکاران استانی و سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در این سرشماری موجب شد تا نتوانیم تمام زیستگاه‌های مربوط به سمندرها را مورد مطالعه و برسی قرار دهیم.

احمدی همچنین گفت: هر چند به خاطر اهمیت مهم و فراوان این گونه جانوری در چرخه اکوسیستم، طرح سرشماری و آمارگیری را امسال زودتر آغاز کرده اما تا اواسط اردیبهشت نیز فرصت دوباره سرشماری به همراه مسئولین و کارشناسان استانی و سازمانی وجود دارد.

وی اضافه کرد: سمندر کردستانی که به عروس چشمه سارهای بوکان نیز معروف است از راسته سمندران و گروه دوزیستان بوده که یکی از زیباترین و منحصر به فردترین گونه‌های سمندر در کشور است و با برنامه‌ریزی و حمایت‌های جدی باید مانع از با خطر مواجه شدن این گونه خالدار شده و مانع از تداخل و سوءاستفاده افراد سودجو با این گونه زیبا شود.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بوکان بیان کرد: در حال حاضر سمندر کردستانی یا عروس چشمه ساران بوکان از مهمترین گونه‌های جانوری است که چشمه‌ها و آبراهه‌های مناطق ایل گورگ بوکان یکی از مهمترین زیستگاههای جهانی آن به شمار می‌رود و لازم است در مورد این گونه و وضعیت اکولوژیکی و حفاظتی آن بررسی‌های بیشتری صورت پذیرد زیرا این گونه از مهمترین ذخایر ژنتیکی حیات وحش در جهان است.

وی گفت: متاسفانه سمندر کردستانی نیز مانند سایر گونه‌های مهم جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض قرار دارد و عمده ترین عوامل تهدید کننده جمعیت سمندر کردستانی به خشکسالی‌های پی در پی، زنده گیری، تخریب زیستگاه مانند انشعاب آب چشمه‌ها برای اهداف کشاورزی و آلودگی آب از طریق علف کش‌ها و کودهای شیمیایی بر می گردد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی