پروژه آشیانه و پد و باند بالگرد امداد و نجات هوایی استان کردستان روز دوشنبه با حضور معاون امور عمرانی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان، مدیرکل روابط عمومی استانداری، دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور و جمعی دیگر از مسئولان به بهره برداری رسید.
مهندس امیر قادری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در آئین افتتاح این پروژه گفت: ایران کشوری حادثه خیز است و از ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده در جهان ۳۱ نوع آن در ایران رخ می دهد.
وی افزود: در این شرایط نیاز است چنین پروژه هایی در سطح کشور و استان بیشتر اجرا شود؛ ضمن انکه باید نگاه دولت در رابطه با بحث بحران جدیتر بوده و نظام برنامه ریزی کشور نگاهی دیگر به پروسه بحران و بلایای طبیعی داشته باشد.
معاون عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه برخی اتفاقات چون زلزله لزوما بلا نیست، افزود: برنامه ریزی ناقص و حساب نشده موجب می شود تا پدیده ای چون زلزله به عنوان بلا محسوب شود، وگرنه کره زمین شرایط طبیعی خود را طی می کند و زلزله هم مانند مسائل دیگر نیاز این کره خاکی است.
قادری در ادامه گفت: در قوانین کشور اشاره شده که از محل اعتبارات ملی و استانی، ۵ درصد از اعتبارات استانی در شورای برنامه ریزی استان برای بخش بحران در نظر گرفته شود، اما نیازها به اندازه ای زیاد است که ممکن است این ۵ درصد در هیچ استانی محقق نشود.
وی با بیان اینکه در زمان بحران آثار زیانباری بر جامعه تحمیل می شود، گفت: وظیفه مسئولان است که برنامه ریزی دقیق برای مواجهه با این شرایط داشته باشند، اما مشارکت مردم هم می تواند در این راستا اثربخش بوده و هزینه هایی که بر جامعه تحمیل می شود را کاهش دهد.
معاون عمرانی استاندار کردستان تأکید کرد: نمونه این مشارکت جدی و وسیع از سوی مردم در سطح کشور را در زلزله اخیر کرمانشاه شاهد بودیم و البته نیاز است هم مسئولان و هم مردم و رسانه ها باز هم به وظیفه خود در قبال زلزله کرمانشاه ادامه دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه پروژه آشیانه بالگرد از پروژه های زیربنایی استان است، افزود: در استان تلاشهای زیادی صورت گرفته تا به این قبیل پروژه ها بیشتر توجه شود.
قادری با تأکید بر ضرورت کمک به انجام پایگاه های امدادی در محورهای مواصلاتی استان خاطرنشان کرد: حضور دستگاه های امدادی در حوادث باید به استاندارد برسد که این مسئله مستلزم تزریق امکانات و تعریف پروژه ها و تسهیلات است.
معاون استاندار کردستان با بیان اینکه وجود بالگرد از آرزوهای دیرینه مردم استان بوده است، گفت: در حال حاضر این بالگرد ۱۵ روز در سنندج و ۱۵ روز در آذربایجان غربی مستقر است و مطالبه استان کردستان این است که با توجه به شرایط حادثه خیز و سخت گذر بودن استان، بالگرد به صورت کامل و تمام وقت در کردستان مستقر باشد.
پروژه آشیانه و پد و باند بالگرد امداد و نجات به کارفرمایی دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری کردستان طی مدت ۳ سال و با اعتبار ۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ۱۰ و ۱۲ حوادث در محل فرودگاه سنندج اجرا شده که بهره بردار آن جمعیت هلال احمر استان کردستان می باشد.
زیربنای آشیانه پروژه ۲۳۱۴ مترمربع در سوله اصلی و دوطبقه اداری است، مساحت پد بالگرد ۵۶۲۵ مترمربع، مساحت سکوی فرود ۳۳۰۰ مترمربع و نوع سازه آشیانه اسکلت فلزی است.