کودکان و نوجوانان هشدارهای سایبری را جدی بگیرند
۱) هرگز فایلی را بدون هماهنگی با والدین خود بر روی کامپیوتر #دانلود نکنید .
۲) همواره مراقب باشید تا هیچگونه اطلاعاتی در مورد خود یا افراد خانواده خود را ، هرگز بر روی اینترنت منتشر نکنید .
۳) اگر کسی به صورت #آنلاین به شما ناسزا میگوید یا شما را آزار میدهد و یا برای شما ایمیلهای ناخواسته ارسال میکند سریعا به والدین خود اطلاع دهید .
۴) به خاطر داشته باشید که بر روی اینترنت ، مردم میتوانند وانمود کنند که شخص دیگری هستند و با ایجاد ارتباط طولانی اینترنتی اعتماد شما را جلب کنند. هرگز حرفهای آنها را باور نکنید.
۵) اگر شما از اتاقهای گفتگو (Chat Rooms) استفاده میکنید ، از نام واقعی یا آدرس ایمیل خود استفاده نکنید و از نامهایی متفاوت از آنها استفاده کنید .
۶) به یاد داشته باشید ، دوستی اینترنتی ، روابط و گفتگوها هرگز نمیتواند مانند گفتگو با یک شخص واقعی باشد. اگر واقعاً نیاز به صحبت کردن دارید سعی کنید با دوستان واقعی خود و یا افرادخانواده خود صحبت کنید.
۷) در مورد کسانی که درباره اطلاعات شخصی شما پرسش میکنند بسیار مراقب باشید و در صورت امکان سریعاً ارتباط را قطع کنید.
۸) به یاد داشته باشید ، هنگامی که در اینترنت هستید ، ممکن است به صورت تصادفی با آدمهای بد صحبت کنید یا چیزهای بدی را ببینید. اما این موضوع اصلاً تقصیر شما نیست. اگر مطلبی خواندید یا چیزی دیدید که شما را ناراحت کرده ، نگاه کردن به آن را متوقف کنید و سریعا به والدین خود اطلاع دهید .
۹) اگر شما احساس میکنید که کسی مانند شما وجود ندارد که به صحبتهای شما گوش کند حتماً دراین مورد با پدر و مادر خود صحبت کنید .
۱۰) هرگز کالایی را بدون اجازه و هماهنگی با والدین خود به صورت آنلاین خرید نکنید .
۱۱) درصفحات عضویت در سایتهای گوناگون و مخصوصاً اتاقهای گفتگو هرگز نام واقعی، تاریختولد آدرس خانه یا مدرسه و هرچیزی که ممکن است از آن سوءاستفاده شود را وارد نکنید .
۱۲) چیزهایی که در دنیای واقعی و جلوی دوستان و پدر و مادر خود به زبان نمیآورید را هرگز در اتاقهای گفتگو مطرح نکنید .
پلیس فتا فرماندهی انتظامی شهرستان سقز