طبیعت ملقرنی در حال نابودی

قدمت این روستا با توجه به آثار ثبت شده ملی در این منطقه به دوران پیش از تاریخ ایران باستان بر میگردد.

به گزارش ده نگی شار:

روستای ملقرنی با قرار گرفتن در منطقه ای خوش آب و هوا دارای طبیعتی بسیار زیبا و دلنواز است و وجود کوههای اطراف روستا و چشمه های آب در این منطقه بهشت کوچکی را در این محدوده به وجود آورده است.
از سالیان گذشته سنگ ملقرنی بعلت کیفیت و استحکام جهت ساختمان سازی و کانالهای انتقال آب و دیوارکشی مورد استفاده قرار گرفته و در حال حاضر نیز برداشت این  مصالح معدنی با شدت هرچه بیشتر در حال انجام است.
اگر در چند روز گذشته از این منطقه عبور کرده باشید با حجم بالای برداشت سنگ از منابع اطراف روستا مواجه خواهید شد که ادامه همین روال دیری نخواهد پایید که طبیعت دست نخورده و بکر این منطقه کاملا نابود خواهد شد.
برداشت سنگ در این حجم جزو برداشت از معادن محسوب و طبق  ماده ۳ قانون معادن در ماده ۳ – مواد معدني  طبقه ۱ طبقه بندي ميشوند:
الف – مواد معدني طبقه يك عبارت هستند از :
سنگ آهك ، سنگ گچ، شن و ماسه معمولي، خاك رس معمولي، صدف دريايي، پوكه معدني، نمك آبي و
سنگي، مارن، سنگ لاشه ساختماني و نظاير آنها.
در حال حاضر جهت برداشت سنگ از معادن ملقرنی یک مجوز صادر که در چند ماه گذشته تمدید شده است ، اما حجم برداشت و پراکندگی محل برداشت گویای چیز دیگری است .
اوج فاجعه زمانی نمایان تر میشود که محلهای برداشت سنگ با نخاله های ساختمانی و خاک نامرغوب پر و با انتقال خاک کشاورزی به آن محل، تبدیل به زمین کشاورزی میشود.

در حال حاضر این برداشت به دامنه کوه ونوشه نیز رسیده است که اگر هرچه سریعتر در این مورد اقدامی صورت نگیرد بزودی شاهد نابودی این منطه نیز خواهیم بود.


ماده ۹ – بهره برداري از ذخاير معدني ، مستلزم اخذ پروانه بهره برداري از وزارت معادن و فلزات است. اين پروانه براساس
شناسنامه معدن و طرح بهره برداري مصوب وزارت مذكور صادر خواهد شد.
در حال حاضر استنباطی که از نحوه برداشت سنگ در این معادن میشود این کار بدون نظارت ارگانهای زیربط و غیر قانونی است که امیدواریم مسئولین مربوطه و در رأس آن صنعت ، معدن و تجارت هرچه سریعتر در این موضوع ورود و با افراد خاطی بشدت برخورد نمایند.


قانون معادن كشور
مصوب سال ۱۳۷۷
فصل چھارم – مقررات عمومي
ماده ۱۹ – هر كس بدون اخذ پروانه اكتشاف يا بهره برداري و يا اجازه برداشت اقدام به حفاريهاي اكتشافي، استخراج ،برداشت و بهره برداري مواد معدني نمايد، متصرف در اموال عمومي و دولتي محسوب ميشود و با او برابر قوانين و مقررات مربوط رفتار خواهد شد . وزارت معادن و فلزات مكلف است ضمن انجام اقدامات لازم، به موقع درخواست ضرر و زيان ناشي از جرم را به مرجع قضايي مربوط تسليم نمايد.
روستای ملقرنی در ۳ کیلومتری شمالغربی شهرستان سقز واقع شده است .

ناصر کریمی خبرنگار ده نگی شار

 

( جهت دیدن تصاویر در سایز واقعی بر روی تصویر مورد نظر کلیک کنید )

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. آقای کریمی به جای آوردن این همه ماده و تبصره یه کمی هم علت روی آوردن اهالی این روستا به این شغل با حداقل درآمد را یاد آور میشدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی