آیا اماکن تجاری کردستان ایمن هستند؟ / یوسف نادری

یوسف نادری کارشناس مشاور ایمنی وزارت کار در یادداشت زیر به بررسی عدم وجود ایمنی در اماکن تجاری کردستان پرداخته است.

 در صنعت ساختمان، ایمنی آخرین آیتم است که به آن رسیدگی می‌شود. کردستان یکی از قطب‌های تجارت ایران است که سنندج، بانه، سقز و مریوان در راس آن قرار دارند و حجم معاملات در اماکن تجاری چشمگیر است. اما بیشتر اماکن تجاری و بازارهای کردستان از ایمنی مطلوبی برخوردار نیستند.
به دلیل بلا استفاده ماندن اکثر وسایل ایمنی و آتش‌نشانی مالکان سعی در نمایشی کردن آن یا حذف وسایل دارند و با دید هزینه بر بودن به تجهیزات ایمنی نگاه می‌کنند.
مطمئنا حادثه ساختمان پلاسکو همانند دیگرحوادث ناگوار در دنیا به فراموشی سپرده خواهد شد. پس باید از آن درس گرفت و در مورد مسائل ایمنی حساسیت به خرج داد، چون نبود حادثه درشهرهای ما دلیل بر ایمن بودن نیست و باید اقدامات ایمنی به‌کار گرفته شود.
بازارهای کردستان اکثرا به صورت نامناسب رشد کرده اند و برجوار راه‌های عبوری با پیاده‌روهای بسیار باریک ایجاد و گسترش یافته‌اند. یعنی شهرها بیشتر بر اساس سلایق رشد کرده و نه بر اساس اصول اماکن تجاری . بنابراین به‌صورت نامنظم و سازه‎های نا ایمن ساخته شده‌اند.
اگر به بافت تجاری شهرها نیم نگاهی شود بیشتر مغازه‌ها به دلیل صرفه جویی و فرهنگ غلط از مصالح غیر استاندارد ساخته شده اند و در اکثر شهرها دیوار یک مغازه ستون و سقف دو مغازه دیگر است و با توجه به این‌که همانند زنجیر و به صورت طولی همه مغازه‌ها به هم متصل هستند کافی است که یکی از مغازه‌ها دچار حریق شود تا به دیگر مغازه‌ها سرایت کند.
از دیگر موارد نا ایمن شهرهای کردستان وجود صنوف مزاحم در جوار منازل مسکونی و دیگر مغازه‌هادرحاشیه‌های شهر است. زیر منازل مغازه ساخته می‌شود و به صنوف مزاحم کرایه می‌دهند که این خود می‌تواند هنگام حوادث اوضاع را بدتر کند.
از موارد نا ایمن بازار و مغازه‌های کردستان نداشتن راه دسترسی هنگام حریق است. در برخی از شهرها سازه‌های تجاری را در خیابان‌های باریکی بخش‌بندی کرده اند که دارای طول زیادی هستند و اگر حادثه ای رخ دهد ماشین‌های امداد به آنها دسترسی نخواهند داشت.
برخی اماکن تجاری هم طوری ساخته شده‌اند که به صرفه باشد و در شهرهای کوچک اکثرا پله اضطراری ندارند و سیستم تر و خشک آتش نشانی در آنها تعبیه نشده است.
اگر بتوان در طرح‌ریزی ساختمان‌ها عمر مفید را برآورد و آن را بعد از زمان سپری شده تخریب کرد شاید بهتر باشد. البته شهرایمن فقط با شهروندان با تفکر و فرهنگ ایمن ایجاد خواهد شد.

منبع : کردپرس

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی