عدم راه اندازی تصفیه خانه شهرک صنعتی سقز، موجب مشکلاتی برای مردم روستای آلتون سفلی و کشاورزان مسیر رودخانه قهرآباد شده است.
جمعی از اهالی روستای آلتون طی تماس هایی با خبرنگار سقزرووداو اعلام نمودند: ورود فاضلاب و پسماند شهرک صنعتی به رودخانه پایین روستای آلتون، خساراتی را متوجه کشاورزان این روستا نموده و مشکلاتی بوجود آورده است.
براین اساس؛ ورود پسماندها بدون تصفیه باعث آلودگی آب رودخانه و چاه های اطراف شده، تغییرات ژنتیکی را در بین جانداران بوجود آورده، موجب کاهش عمر مزارع یونجه شده، در فصل گرما بوی بد رودخانه مشکلاتی برای ساکنان روستای آلتون بوجود اورده است و در تابستان اگر فردی با آب این رودخانه دست و صورتش را بشوید دچار بیماری های پوستی می شود و…
ساکنان روستای آلتون و کشاورزان می گویند: سال هاست از مسئولان مرتبط یعنی اداره محیط زیست، شرکت شهرک های صنعتی استان و شهرک صنعتی قهراباد درخواست حل مشکل و تسریع در راه اندازی تصفیه خانه این شهرک صنعتی نموده اند اما تا به امروز این مساله محقق نشده و محیط زیست آن مسیر دچار آسیب شده است.
گله مندی واحدهای صنعتی از عدم همکاری شرکت شهرک های صنعتی
چند واحد صنعتی در خصوص این مساله با بیان اینکه اصل مشکل را قبول دارند، می گویند: ما حاضریم با هزینه خود تا محل تصفیه خانه، سیستم فاضلاب را دفع کنیم اما شرکت شهرک های استان و مدیریت سقز، علیرغم اینکه از ما پول دفع فاضلاب هم گرفته اند، با ما همکاری لازم را ندارند و این مساله را قبول نمی کنند.
تذکرات و مکاتبات محیط زیست
شریفی رئیس اداره محیط زیست سقز با تایید مشکلات محیط زیستی ناشی از پسماند و فاضلاب شهرک صنعتی سقز، به سقزرووداو گفت: در این رابطه تذکرات توسط ما و شبکه بهداشت داده شده و مکاتباتی صورت گرفته که امیدواریم به نتیجه برسد و تصفیه خانه شهرک صنعتی راه اندازی و تمام واحدها را تحت پوشش قرار دهد.
قول مساعد مدیر شهرک های صنعتی کردستان
این موارد در حالیست که شیرزادی پور مدیر شرکت شهرک های صنعتی سقز و بانه هفته گذشته در سفر به سقز با بیان اینکه ساخت تصفیه خانه فاضلاب سقز مراحل پایانی را می گذراند، گفته است: هزینه اتمام این طرح، ۳۰ میلیارد ریال و ظرفیت آن یک هزار و ۵۰متر مکعب در شبانه روز است.
مردم و کشاورزان از مسئولان و دست اندرکاران مرتبط انتظار دارند که در اسرع وقت نسبت به راه اندازی تصفیه خانه شهرک صنعتی اقدام نمایند.
از یاد نبریم حفظ محیط زیست وظیفه ای همگانی و حقوق نسل های حال و آینده است، لذا بی توجهی به این امر، خسارات غیرقابل جبران به بار خواهد آورد.