«زلزلهای که دو هفته پیش مرز ایران و عراق را لرزاند، طبق آمار رسمی ٤٧٤ کشته در سر پل ذهاب و قصر شیرین و روستاهای اطراف بر جا گذاشت. اما در شرایطی که گفته میشود برخی از اجساد بدون گزارش به پزشکی قانونی دفن شده و در آمار تلفات نیستند، احمد صفری، نماینده کرمانشاه در مجلس هم عنوان کرده که بیشتر از هزار نفر در این زلزله کشته شدهاند و آمار واقعی خیلی بیشتر از آمار اعلام شده از تعداد جانباختگان است. زلزلهای که سلیمانیه و اربیل عراق را هم تکان داد، در آنجا تنها ٧ کشته داشت و ساختمانهای کمی دچار خسارت و آسیبهای جدی شدند اما در کرمانشاه زلزله ٣١هزار ساختمان را دچار خسارت و تخریب کرد که تعداد قابل توجهی از آنها ساختمانهای نوساز بودند.
در شرایطی که برخی شدت کمتر زلزله در عراق و در مقابل شدت بالای آن در ایران را از دلایل اصلی تخریب گسترده ساختمانها و بالا بودن تلفات انسانی میدانند، بعضی کارشناسان هم معتقدند که ساختوساز روی گسل و بدون مطالعه و این که مجوز ساختوساز به هر فرد فاقد صلاحیتی داده میشود، موجب شده که تا این اندازه تعداد قربانیان زلزله اخیر بالا باشد. در این میان تعداد ساختمانهای نوسازی که ریزش کردند و تخریب شدند هم کم نبود که بیشتر از قبل مسأله فقدان صلاحیت در ساختوسازها و نبود نظارتهای کافی را گوشزد کرد
عراقیها از نظر حرفهای و تخصصی در ساختمانسازی ضعیفتر از ایرانیها هستند اما از آنجا که در این کشور نظارت بر ساختوساز بیشتر است، به نسبت ایران قانون در مورد ساختوساز و این که چه افرادی صلاحیت ساختوساز دارند، مشخصتر است.
ساختوساز در اقلیم کردستان عراق تحت تأثیر ترکیه است و ترکها هم کیفیت کارشان در ساختمانسازی خوب است و حساسیت بیشتری به نسبت ایرانیها دارند.