دومین همایش ملی معماری و شهرسازی در شهرستان سقز برگزار شد.
مراسم افتتاحیه دومین همایش ملی معماری و شهرسازی با حضور مسئولین شهرستانی و استانی ،اساتید،دانشجویان و مهندسین و معماران برگزار شد.
حامد قادرزاده رییس دانشگاه علمی کاربردی سقز و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی ضمن خیرمقدم به به حاضرین در همایش، دیدگاه دانشگاه را به برگزاری چنین همایش هایی علمی توصیف و افزود: انتخاب هدف و رسیدن به آن با انتخاب بهترین راهبرد امکان پذیر خواهد بود و تمام سعی مسئولین دانشگاه علمی کاربردی سقز انتخاب راهبرد مناسب درجهت رسیدن به اهداف مدنظر دانشگاه و سیستم آموزشی کشور است.
وی گفتمان سازی را در جهت پیشبرد اهداف و برنامه های حوزه علمی کشور بسیار تاثیر گذار خواند و مبحث معماری و شهرسازی را هویت و آینده سازی عنوان و توجه بیشتر به امر ساخت و ساز را خواستار شد و در پایان از تلاشها و پیگیری های یوسفی قائم مقام دانشگاه و دبیر علمی همایش تشکر و قدردانی نمود.
یوسفی دبیر علمی همایش نیز در سخنانی ضمن خوشامدگویی به حضار ، از اهمیت برگزاری چنین همایش هایی سخن و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی را حاصل ۲ سال پیگیری و جلسات متعدد و ار تباط با کارشناسان و ادارات درگیر در ساخت و ساز در شهر همچون شهرداری، شورای اسلامی شهر، راه و شهرسازی، نظام مهندسی ، بنیاد مسکن ، میراث فرهنگی و … برشمرد .
دبیر علمی همایش افزود: سایت همایش در فروردین ۹۵ راه اندازی که با مراجعه بیش از ۳۰۰۰ بازدید کننده ۱۰۰ نفر ثبت نام و ۹۰ مقاله از شهرهای تهران، اصفهان، یزد، خراسان ، مشهد، چناران، بوکان، سنندج و سقز به دبیرخانه همایش ارسال و در مدت ۸ ماه حاصل زحمات پژوهشگران را مشاهده خواهیم کرد.
یوسفی افزود: از مجموع کل مقالات ۶۵ مقاله که در کارگروه های علمی داوری شده اند بصورت سخنرانی ، پوستر و چاپ در کتابچه ارائه خواهد شد که از این تعداد ۹ مقاله بصورت سخنرانی ( اولویت مقاله های پیرامون سقز) و ۲۰ پوستر بصورت نمایشگاهی در معرض دید حاضرین قرار خواهد گرفت و روز دوم همایشمختص بازدید از تپه باستانی زیویه خواهد بود.
ورمقانی فرماندار ویژه سقز در سخنانی ضمن تشکر از مسئولین برگزاری همایش ، بحث و تبادل نظر در خصوص معماری و شهرسازی را مهم و ارزشمند توصیف و به سابقه دیرینه معماری ۵۰۰۰ ساله کشور اشاره و معماری در کردستان خصوصا شهرستان سقز و تپه باستانی زیویه را بیانگر تمدن دیرینه ، تفکر، اندیشه و خلاق در عرصه معماری عنوان کرد.
وی از همه مسئولین شهرستان سقز درخواست کرد ضمن توجه ویژه به برپایی اینگونه همایش ها با بهره گیری از مطالب ارزشمند ارائه شده بهره علمی خود را بالا برده و در ساختار شهرسازی عملیاتی کنند.
سخنران ویژه همایش دکتر پرویز اکبری مدرس گروه معماری و شهرسازی دانشگاه کردستان نیز به بیان دیدگاههای خود درخصوص معماری و شهرسازی پراخت.
در ادامه مراسم و با معرفی داوران ، ۹ مقاله برتر همایش قرائت که با نظر داوران همایش مقاله دکتر صابر زارعی با عنوان ” باز زنده سازی بافت تاریخی شهرها براساس اصول شهرسازی در اسلام(نمونه موردی شهر سقز)” بعنوان مقاله برتر دومین همایش معماری و شهرسازی معرفی و مراسم با اهدا لوح تقدیر به نفر اول و مسئولین برگزاری به کار خود خاتمه داد.
در خلال همایش کارگاهی با حضور دانشجویان و علاقمندان و نمایندگانی از دستگاهها و ادارات درگیر در قضیه ساخت ساز شهری به بحث پیرامون وضع جدید ساخت و ساز در بافت تاریخی سقز پرداختند و سه نمایشگاه از پوستر ، کتاب و آثار دانشجویان رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی سقز برپا شد.
داوران :
دکتر ادریس عبودی، دکتر صابر زارعی، دکتر بختیار خسروی ،دکتر رضا قادر بیگ زاده ، دکتر پرویز اکبری ،مهندس دیمن محمدی ،مهندس علی پورکریم و مهندس کمال علیپور
۹ مقاله اراِیه شده در همایش :
۱- دکتر صابر زارعی (عنوان مقاله: باز زنده سازی بافت تاریخی شهرها بر اساس اصول شهرسازی در اسلام،نمونه موردی شهر سقز)
در معماری و شهرسازی سقز) sprawlنقش پدیده ۲- دکتر ادریس عبودی (عنوان مقاله:
۳- مهندس شهریار قاسمی (عنوان مقاله: برسی جایگاه بافت های فرسوده شهری و راهکارهای احیاء و ارتقای هویتی آن برای زندگی معاصر،نمونه موردی محله ناوقلای سقز)
۴- مهندس نادیا جوهری (عنوان مقاله: برسی نقش عناصر شهری در شکل گیری هویت کالبدی شهری،نمونه موردی مجسمه ها و المان های شهری سقز)
۵-مهندس وریا سلطانی (عنوان مقاله: بازتاب حکمت اسلامی در طراحی و مکان یابی معابر شهری،نمونه موردی مسجد دو مناره شهر سقز)
۶-مهندس سپیده رفیعی(عنوان مقاله: نقش فضای بازی موجود در پارک های محله ای در ارتقای خلاقیت کودکان،نمونه موردی شهر سقز)
۷-دکتر ساریه زارعیان( عنوان مقاله: نماد گرایی در معماری مساجد، نمونه موردی مسجد های شهر سقز)
۸-مهندس نادیا جوهری ( عنوان مقاله: تحلیل راهبردهای ایجاد محرومیت در مجموعه مجتمع های مسکونی نو تاسیس،نمونه موردی مسکن مهر سقز)
۹- محمودرضا وکیلی (عنوان مقاله: نقش اصول هنری حاکم بر تصویر نگاری باستانی زیویه در طراحی شهری)
دکتر اسماعیل اسعدی(سخنرانی با موضوع بازنشانی بافت تاریخی سقز)
اهداف دومین همایش معماری و شهرسازی:
– برنامه ریزی محلی و استفاده از پتانسیل های بومی و محلی در جهت بازآفرینی بافت های فرسوده شهری.
– توجه به فرهنگ محلی و تقویت آن در جهت انتشار در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای.
– توانمندسازی اجتماعی و کالبدی ساکنین بافت فرسوده
– جلب اعتماد و اعتماد سازی بین مسئولین و مردم
– مشارکت سازی و دخیل کردن مردم در سرنوشت خود
– توجه به اصول طراحی و منظر شهری در جهت حفظ هویت شهر
– ایجاد تعامل بین سازمان های دولتی و بخش خصوصی
– توجه بیشتر به بخش خصوصی محلی در امر استفاده از قدرت مهندسین مشاور،معماران و شهرسازان
– تقویت احساس تعلق به شهرستان سقز
– تلاش برای ارتقا معماری و شهرسازی شهرستان سقز
– زنده نمودن حس تعهد در میان آحاد جامعه
– توجه به مطالعات جهانی و تغییرات مفاهیم معماری روز جهان
– بهره گیری از تجربیات و دانش بومی در معماری و شهرسازی شهرستان سقز
– رفع نواقص و کاستی های موجود با ارائه پیشنهادهای سازنده و عملی
– ایجاد ارتباط مستحکم تر دانشگاه و دستگاه های اجرایی در شهرستان سقز
( جهت دیدن تصاویر در سایز واقعی بر روی تصویر مورد نظر کلیک کنید )