مدیریت لنگان بهداشت و درمان سقز جان شهروندان را هدف گرفته است
یکی از اهداف اصلی در احداث بیمارستان سوم در سقز ، توسعه بخش درمان و تبدیل سقز به قطب درمان منطقه بود، با این امید که شهروندان از عزیمت به شهرهای بزرگ جهت مداوا بی نیاز گردند.
به گزارش ده نگی شار:
بارها و بطور مکرر اخبار تصادفات جاده ای در محورهای مواصلاتی استان کردستان را در رسانه ها دیده یا شنیده ایم. اینکه ریشه یابی موضوع تصادفات از کجا و به کجا ختم میشود همگان می دانیم ، از وضعیت جاده ها تا کیفیت نامطلوب خودرو و خطای انسانی و …. و نهایتا پایانی بدون رسیدن به نتیجه ای مطلوب ……
نقش مدیریت دستگاههای مرتبط با حوادث و سوانح که هیچ واکنشی به تصادفات که اولین عامل مرگ و میر در ایران دارد بسیار کمرنگ و ناامید کننده است و بجز پلیس راهور که در یک ماه گذشته و پس از تصادف زنجیره ای ۷۰ خودرو در بهبهان و باز نشدن حتی یک ایربگ و نقد از کیفیت خودرو در ایران ، تاکنون هیچ دستگاه و سازمانی به این مساله ورود نکرده است و سریعترین و سنگین ترین واکنش به مرگ هم میهنانمان ، عرض تسلیت بوده است.
خبری که شاید در طول سالها یک بار شنیده شود و جزو اتفاقات کم سابقه خواهد بود، تصادفات خودروهای امدادی است، آنهم با ۳ کشته و چندین مصدوم…..
۲ روز قبل در حوالی عباس آباد در حدفاصل سنندج و دیواندره، یک دستگاه آمبولانس شهرستان سقز که جهت انتقال بیمار از بیمارستان شفا به سنندج عازم بود با یک دستگاه پژو ۴۰۵ برخورد و متاسفانه ۳ نفر سرنشین سواری پژو جان خود را از دست داده و راننده آمبولانس دچار شکستگی پا و پرستار و بیمار و همراه بیمار نیز دچار جراحت بعضا شدید شدند، آمبولانسی که قرار بود نجات بخش جان یک بیمار باشد توانست در کسری از ثانیه جان ۳ نفر را در دم بگیرد….
در این سانحه رانندگی اولین تصوری که در اذهان عموم ظهور پیدا می کند این است که بدانند مقصر سانحه پژو یا آمبولانس است؟ بحث تعیین مقصر سانحه توسط پلیس راهور تعیین و اعلام میشود اما چه کسی قرار است به موضوعاتی که از یک روز قبل یا روزهای قبل از تصادف تا زمان سانحه روی داده است رسیدگی کند؟؟؟
نکاتی جالب در این رابطه :
۱-راننده آمبولانسی که در این سانحه رانندگی مصدوم شد ۲۴ ساعت قبل در شیفت کاری حضور داشته و با خستگی و نبود استراحت کافی به ماموریت اعزام شده است ، هرچند طبق شنیده ها انحراف به چپ پژو علت وقوع حادثه بوده ، اما میتوانست راننده آمبولانسی مقصر باشد که بیش از ۲۴ ساعت استراحتی نداشته!!! باید به شبکه بهداشت و درمان سقز گفت : یک بار جستی ملخک ، دو بار جستی ملخک ……
۲- طبق اطلاعات موجود ، در طول ۲۴ ساعت قبل از سانحه ، ۶ بیمار از شهرستان سقز به مراکز درمانی شهرهای دیگر اعزام شده است. سوال اینجاست که با حضور متخصصین جراح در شهرستان سقز چرا بایستی هنوز هم بیماران اعزام شوند تا شاهد اینچنین وقایع ناخوشایندی باشیم. جالب است بدانید از این تعداد بیمار اعزامی ۳ بیمار آن کودک بوده که جای بسی تعجب است که با وجود حضور چندین متخصص کودک در سقز بایستی کودکان به شهرهای همجوار اعزام شوند، هرچند نباید از مدیریتی انتظار داشت که با وجود نیاز مبرم شهرستانی با بیش از ۲۰۰ هزار جمعیت به بخش picu کودکان تا بدین لحظه اقدامی در این راستا انجام نداده است.
۳- چرا نباید امکانات و تجهیزات مورد نیاز متخصصین جراح در بیمارستانهای سقز فراهم باشد که دیگر مجبور به اعزام بیماران به مرکز استان نباشیم..
۴- کمبود نیرو در شبکه بهداشت و درمان بشدت احساس میشود، بطور مثال یک راننده علاوه بر ۲۴ ساعت شیفت خود بایستی آمادگی داشته باشد در ۲۴ ساعت دوم نیز بدون در نظر گرفتن تایم استراحت و کاری به ماموریت اعزام شود.
در پایان اینکه ضعف در مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز که به جرات میتوان گفت اولین و مهمترین دستگاه خدماتی به شهروندان است مشهود و با وجود آنکه بارها به مواردی همچون عدم نظارت کافی بر فعالیت درمانگاهها ، مطب و داروخانه ها و نارضایتی عمومی ، ناتوانی در ایجاد بخش picu کودکان ، ضعف در جذب سهمیه متخصصین شهرستان ، ناتوانی در جلوگیری از خروج پزشکانی که جزو سهمیه این شهرستان بوده و بایستی سالها در این شهر خدمت رسانی کنند ، بی اختیار بودن در عزل و نصبها و انتصاب سفارشی افراد کارنابلد و برکناری مدیران بدون مشکل در شبکه، پروازی بودن و استفاده از امکانات سازمانی در ایاب و ذهاب ، و مواردی از این دست اشاره شده اما حمایت فرماندار سابق از مدیریت شبکه ، بر نارضایتی ها افزوده و باید دید فرماندار جدید و نماینده مجلس چه اقدامی در این راستا انجام خواهند داد.
✔️ده نگي شار(۱۴۰۱/۰۲/۱۸)