کلاف سردرگم شورای شهر سقز/چرا با وجود اعلام نظر رسمی دفتر امور شهری درخصوص جایگزینی عضوعلی البدل تاکنون اقدامی از سوی فرمانداری در این راستا انجام نشده است؟
پس از آنکه نفر اول عضو علی البدل شورای شهر سقز که به جای عضو مستعفی به مجموعه شورا ملحق و وی نیز بدستور مقامات نظارتی از جمع اعضای شورای شهر سقز خارج شد، تاکنون خبری از جایگزینی عضو دوم علی البدل نشده و کماکان شورای شهر سقز ۶ نفره است.
به گزارش ده نگی شار :
پس از آنکه در روزهای ابتدایی آذرماه سال جاری عضو شورای شهر سقز بدستور مقامات نظارتی از جمع اعضای شورای شهر سقز معلق و به نحوی از جمع ۷ نفره شورا خارج شد، نگاهها به نفر بعدی علی البدل دوخته شد.
محمد باغبانی که در انتخابات شورای شهر دور چهارم بعنوان عضو اصلی حضور داشت در دوره پنجم نتوانست بعنوان عضو اصلی به شورای شهر سقز راه یابد و بعنوان دومین عضو علی البدل، جایگاه نهم لیست انتخابات شورای شهر سقز را به خود اختصاص داد.
اما در این بین اقداماتی که باید از سوی شورای شهر و فرمانداری در جهت جایگزینی عضو علی البدل انجام گیرد صورت نپذیرفته است و شورای شهر سقز کماکان ۶ نفره در حال انجام فعالیت است.
طبق قانون در این گونه موارد بایستی رئیس شورا طی مکاتبه ای با فرمانداری برای معرفی عضو علی البدل اقدام نماید که ده نگی شار تا بدین لحظه موفق به ارتباط با محمد کرمی رئیس شورای اسلامی شهر سقز و پیگیری ارسال نامه معرفی عضو علی البدل به فرمانداری نشده است اما طبق اخبار رسیده نامه مذکور هفته گذشته به فرمانداری ارسال شده است.
حال علت تاخیر در جایگزین شدن عضو علی البدل چیست.؟
در تبصره ۴ ماده ۸۲ قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران به صراحت اعلام شده است چنانچه هریک از اعضاء شوراهای موضوع این قانون ، شرایط عضویت را از دست دهند فرمانـداری مکـلف به معرفی عضـو علی البدل است.اما فرماندار سقز در پاسخ به این سوال و چرایی عدم تعیین تکلیف و معرفی منتخب هفتم به جمع کوثرنشینان گفت این امر مستلزم اعلام نظر دفتر امور شهری استانداری کردستان است و فرمانداری دخالتی در این امر ندارد.
ولی نظر مدیرکل دفتر امور شهری استانداری کردستان با نظر فرماندار سقز متفاوت است.
در این ارتباط ده نگی شار با جمشید اسدی مدیرکل امور شهری استانداری کردستان تماس گرفت و نظرات وی را درخصوص آخرین وضعیت شورای شهر سقز جویا شد.
اسدی گفت: حدود ۲ هفته قبل و طی نامه ای به فرمانداری که رونوشتی از آن نیز به شورای شهر سقز ارسال شده ، عنوان گردیده که با توجه به عدم حضور یکی از اعضای شورای شهر بیش از ۲ ماه در جلسات شورا ، مقدمات حضور عضو جایگزین با استناد به ترتيب آرای ماخوزه فراهم گردد .
اما اگر عضو علی البدل از حضور در شورا منصرف شود تکلیف چیست؟
جمشید اسدی مدیرکل امور شهری استانداری کردستان در پاسخ به این سوال گفت : عضو جایگزین در جلسه ای با حضور فرماندار معرفی و رسما فعالیت خود را آغاز می کند اما اگر شرایطی بوجود بیاید که عضو علی البدل واجد شرایط ، از حضور در شورا انصراف دهد بایستی این عضو منصرف ، بصورت کتبی انصراف خود را اعلام و فرد بعدی علی البدل جایگزین وی شود.
سوال اینجاست آیا عضو علی البدل دوم ( محمد باغبانی) از حضور در شورای شهر سقز منصرف شده است؟
با توجه به اینکه محمد باغبانی در یکم بهمن ماه و طی بیانیه ای که از رسانه های رسمی منتشر شد پاسخ به این سوال را پیشاپیش اعلام کرد و آخرین تماس ده نگی شار با نامبرده نیز بی پاسخ ماند.
اما طبق قانون درصورت استعفا، فوت،ياسلب عضويت هريك ازاعضاي شورا،عضو علي البدل به ترتيب آرا (حداكثرظرف يك ماه) جايگزين ميشود و شورا موظف است دراولين جلسه پس از قطعي شدن خروج آن عضو مراتب را كتبا به فرمانداری گزارش داده تا فرمانداری از عضو علي البدل (بااحتساب آرا) دعوت به شركت درجلسات شورا بنمايد که تا به امروز این امر از سوی فرمانداری محقق نشده است .
درصورت تایید رسمی انصراف محمد باغبانی از ورود به شورا، عضو سوم علی البدل بایستی معرفی شود که در این صورت زینب فرجی که کارمند شهرداری سقز است بر صندلی شورای شهر جلوس خواهد کرد و طبق شنیده ها فرجی نیز تمایلی به حضور در شورا ندارد و این روال تا گزینه های چهارم و در نهایت پنجم پیش خواهد رفت.
آیا مصوبات در این شرایط قانونی است؟؟؟
طبق قانون کلیه جلسات و مصوبات شورا با حضور دو سوم اعضا رسمیت می یابد اما آیا اگر تعداد ۶ عضو قانونی بود دیگر چه نیازی به عضو هفتم بود که نقش عضو هفتم در تصمیمات برابر بسیار حائز اهمیت است.
شورای شهر سقز در این دوره همواره آبستن حواشی زیادی بوده است و امید میرود با توجه به نظر صریح دفتر امور شهری در این خصوص، از سوی شورای شهر و فرمانداری نسبت به پایان دادن به مباحث پیرامون ورود عضو هفتم به شورا، اقدامات لازم را انجام پذیرد.
خبرنگار : محمد بهرام پور