آیا سهمی از این طلا برای توسعه سقز و رفع بیکاری هزینه می شود؟
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کوردستان گفت: طبق اکتشافات انجام شده در سال های ۹۵ و ۹۶، ذخیره قطعی طلا در معادن این استان از ۱۱ درصد به ۳۰ درصد کل ذخایر طلا در کشور رسیده است.
مهدی مرادی با بیان اینکه اکنون ۳۴۰ تن ذخیره طلای قطعی ایران است، اظهار کرد: پیش از انجام این اکتشافات ذخیره قطعی طلا در کردستان ۳۷ تن معادل ۱۱ درصد ذخایر کشور برآورد می شد اما با این اکتشافات این میزان به حدود ۱۰۸ تن معادل ۳۰ درصد ذخایر طلای کشور رسید.
وی افزود: اکتشافات سازمان زمین شناسی نشان می دهد کشف ذخایر ارزشمند طلا در کوردستان شامل معدن طلای قلقله سقز با ذخیره ۱۰ میلیون و ۲۹ هزار تن کانسنگ با عیار ۱٫۲ گرم در تن، طلای کرویان سقز با ذخیره سه میلیون و ۳۴۰ هزار تن کانسنگ با عیار ۱٫۱۸ گرم در تن و طلای قبغلوجه سقز با ذخیره یک میلیون و چهار هزار تن کانسنگ با عیار یک گرم در تن است. (سنگ معدن یا کانسنگ گونهای سنگ حاوی فلزات و عناصر ارزشمند و مهم است)
مرادی تاکید کرد: در حوزه معادن طلای استان تاکنون ۲ پروانه بهره برداری در معدن ساریگونی قروه و قلقله سقز صادر شده و سه گواهی کشف برای متقاضیان نیز در کرویان، قبغلوجه و میرگه نقشینه صادر شده است.
وی افزود: احداث معدن قلقه سقز نیز چند ماه قبل با حضور وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی آغاز شده که انتظار می رود این معدن حداکثر تا ۲ سال آینده به مرحله تولید شمش برسد، همچنین ۳ محدوده قلقله، کرویان و قبغلوجه در سال ۹۱ از طریق فراخوان مزایده عمومی با مجموع ۱۷ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم طلای خالص واگذار شد است.