ضیافت ماهی کبابی نماینده در ضیافت سم آرسنیک اهالی روستای کوچک سفلی
در حالی چند روز قبل نماینده بانه و سقز در معیت چندین نفر همراه همیشگی!!! در ضیافت کباب ماهی شاندیز روستای قهرآباد واقع در محور سقز بوکان مشغول بود که تنها به فاصله چند کیلومتری محل ضیافت، اهالی روستای کوچک سفلی که دست برقضا منتظر تشریف فرمایی نماینده هستند چند سالی است با آب شرب همراه با سم آرسنیک در حال گذران زندگی هستند.
به گزارش ده نگی شار :
روستای کوچک سفلی که در ۲۵ کیلومتری محور سقز بوکان واقع شده چند سالی است به واسطه آلودگی آب روستا با سم آرسنیک وضعیت مناسبی ندارند و تاکنون اقدام قابل توجهی از سوی مسئولین شهرستان سقز و نماینده در راستای رفع مشکل و تامین آب روستای کوچک سفلی انجام نگرفته است.
طبق آزمایشی که از سوی آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده است و نتیجه آن به مرکز بهداشت شهرستان سقز داده شده است میزان آرسنیک موجود در آب را ۱۷۶/۲ ppb اعلام کرده که در همان گزارش حدود قابل قبول را تنها ۱۰ ppb عنوان کرده است.
تنها اقدام مرکز بهداشت شهرستان سقز نیز ارسال جوابیه ای به بخشداری مرکزی و اعلام نتیجه آزمایش بوده است که صراحتا اعلام نموده آب روستا دارای آرسنیک بالا بوده و آخرین آزمایش آرسنیک در تاریخ ۱۴۰۰/۰۵/۰۳ این موضوع را تایید کرده است.
نکته جالب و صد البته قابل تامل در این ماجرا پیگیری های مکرر شورای روستا از سالهای اخیر و ارسال نامه های مکرر به نماینده ، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری ، مرکز بهداشت شهرستان،بخشداری و آبفای شهرستان سقز بوده که تنها اقدام انجام گرفته در این راستا اختصاص ۴ تانکر ۲۰۰۰ لیتری و آبگیری از خودرو تانکر دار و بصورت یک روز در میان جهت مصرف روزانه اهالی بوده و عملا مسئولی نتوانسته یا نخواسته در این راستا برای اهالی روستا قدمی بردارد.
با گذشت بیش از چند سال از آغاز پروژه آبرسانی باغلوجه که جهت تامین آب چندین روستا از جمله روستای کوچک سفلی را تامین کند ، با پیشرفت کمتر از ۲۰ درصد همچنان لنگ بودجه جهت اتمام آن است و به همین دلیل و با توجیه ساخت این پروژه آبرسانی عملا اقدام مناسبی در راستای حل مشکل آب روستای کوچک سفلی انجام نمی گیرد و این عدم پیگیری منجر به افزایش بیماران سرطانی در روستا شده است.
حال سخنی با مسئولین:
آقای نماینده مجلس که روستاگردی را افتخار دو سال نمایندگی تان می دانید آیا از درد روستای کوچک سفلی خبر دارید یا فقط برای ضیافت ها به روستاها میروید؟؟؟
آقای نماینده،شما در حالی ضیافت کباب ماهی را در روستای قهرآباد به راه انداختید که ۵۰ خانواده روستای کوچک سفلی با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.
کاش به جای ماهی قهرآباد به نان و پنیر اهالی روستای کوچک سفلی قناعت داشتید و از نزدیک با مشکلات آنان نیز آشنا می شدید، هر چند طبق سوابق کاری ۲ ساله شما حضورتان نیز قطعاً دردی از این روستا را التیام نخواهد کرد.
شبکه بهداشت و درمان سقز!!! شما که از قدرت بازدارندگی بالایی در موضوعاتی همچون سلامت شهروندان برخوردار هستید چرا تاکنون اقدامی در این راستا انجام نداده اید؟
انگار کار شما هم فقط در گرفتن آزمایش اعتیاد و آزمایش خون و صدور کارت سلامت خلاصه شده است!
خانم مدیر شبکه شما که در طول شبانه روز و بدلیل سکونت در بوکان مکرراً در محور سقز بوکان در حال تردد هستید چرا یکبار به روستا نمیروید و از نزدیک جویای مشکلات بهداشتی و آب شرب روستا نمی شوید؟؟؟
قصور آبفای سقز به مراتب از سایر دستگاهها بیشتر است چرا که بجای حل مشکل روستا ، سعی در لاپوشانی موضوع داشته و دارند . کاش مدیر اسبق آبفا به جای صورتجلسه های محرمانه ای که اعضای شورای روستا را مجاب به سکوت و مخفی کاری در مورد میزان بالای آرسنیک در آب می کردند ، اندکی به فکر وظیفه خود در تامین آب شرب روستا می بودند.
ضمنا دلخوش به دستگاه تصفیه آبی که برای روستا خریداری کرده اید نباشید چون این راه حل شاید برای کوتاه مدت مناسب باشد اما برای بلندمدت پاسخگو نخواهد بود .حداقل امیدواریم جانمایی دستگاه تصفیه با آن فاصله از تانکرها مهندسی شده باشد و برای تامین لوله انتقال آب آن دچار مشکل نشوید.
فرمانداری سقز نیز عملا جز نامه نگاری کار خاصی را در این رابطه انجام نداده است .
در پایان باید اذعان داشت تا زمانی سازمان متولی تامین آب سکوت و به وظیفه خود عمل نکنند و نماینده اش فاقد هر گونه قدرت و نفوذ در تامین ۵۰ متر لوله باشد و با تشکیلات عریض و طویلش دست به دامان دستگاهی خدمات رسان برای به امانت گرفتن ۵۰ متر لوله باشد، نباید انتظار داشت مشکل حل شود و بایستی مردم روستای کوچک سفلی با سم آرسنیک در آب شرب روستا بسازند و بسوزند و بمیرند تا خدای ناکرده خاطر مدیری مکدر نشود.
ضمنا شنیده شده چندین میلیارد بوجه به پروژه باغلوجه اختصاص داده شده است ، انتظار میرود مدیران نسبت به نحوه دریافت و هزینه کرد آن اطلاع رسانی نمایند.
با توجه به اینکه موضوع وجود سم آرسنیک به دادستانی شهرستان سقز ارجاع داده شده است و آنگونه از عملکرد چندساله وی پیداست ، امیدواریم همچون سایر موارد قاطعانه به موضوع آب شرب روستای کوچک ورود و دستگاههای مرتبط با موضوع را مجاب به رفع مشکل نماید.