کمک دولت به شهرداری های کردستان ۱۰ درصد افزایش یافت

جمشید اسدی شامگاه پنجشنبه در همایش شهرداران استان کردستان که به مناسبت روز شهرداری ها و دهیاری ها در هتل هاله بانه برگزار شد، افزود: این آمار نسبت به سال گذشته که سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بوده است، ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: امیدوارم زمینه تحقق و وصول این کمک ها فراهم و شهرداری ها به این میزان به شهروندان خدمات ارائه دهند.
وی با بیان اینکه بودجه سال گذشته ۸۲ درصد تحقق پیدا کرده است، ادامه داد: سال گذشته مجموع کمک های نقدی و غیرنقدی دولت به شهرداری های استان ۱۱۸ میلیارد تومان بوده که این رقم نسبت به سال ۹۴ حدود ۶۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: در سال ۹۴ در مجموع ۷۳٫۴ میلیارد تومان به شهرداری های کمک مالی شده که تحقق این اعتبارات نشان از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به بحث امور شهری و رضایت شهروندان دارد.
اسدی گفت: علاوه بر کمک های نقدی ۱۵ میلیارد تُن قیر و ۲۸ میلیارد تومان مطالبات شهرداری ها در راستای تحقق تبصره ۳۶ الحاقی قانون بودجه سال ۹۵ به شهرداری پرداخت شده که در قالب اسناد خزانه برای شهرداری ها در نظر گرفته شده و مقدمات کار انجام شده است.
وی اظهار کرد: با احتساب این موارد در سال گذشته ۱۶۱ میلیارد تومان به شهرداری های استان از منابع مختلف، تبصره ۲ ماده ۳۹ و اعتبارات بند ‘واو’ کمک شده است.
مدیر کل امور شهری و شهرداری های استان گفت: سال گذشته از اعتبارات بند ‘واو’ ۲۲ میلیارد تومان به شهرداری هایی که شهرهای آن کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد کمک شده و برای شهرداری هایی با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر با توجه به محدودیت های قانونی از محل تجمع عوارض برنامه سوم توسعه استان کمک شده است.
وی به تفاهم نامه مشترک بین شهرداری ها با راه و شهرسازی اشاره کرد و افزود: طی تفاهم نامه مشترکی با راه و شهرسازی صورت گرفت، ۱۰ هزار و ۶۷ تُن قیر برای شهرداری های استان اختصاص یافته که شهرداری های بانه، دلبران، سنندج، مریوان، کامیاران، سقز و کانی دینار این تفاهم نامه را اجرایی کردند.
وی افزود: شهرداران ما به اسناد خزانه آشنایی ندارند نیاز است که کلاس های آموزشی در زمینه آشنای قوانین بودجه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید گفتمان های مختلفی در سطح اداره امور شهر نهادینه شده و بحث سرمایه گذاری یکی از مهمترین بحث هایی است که مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در بانه و سقز کارهای بسیار خوبی در زمینه سرمایه گذاری انجام شده است.
اسدی اظهار کرد: سال گذشته چارت تشکیلات شهرداری ها متناسب با وضعیت موجود و شرایط شهرداری بروز شده و به شهرداران ابلاغ شده است.
وی تاکید کرد: ۸۰ در صد ساخت و ساز غیر مجاز در حاشیه شهرها متوقف و کنترل شده و ۸۰ درصد ساخت و سازهای غیر مجاز کاهش یافته است.

**جمعیت در بانه سه و هفت دهم رشد داشته است
فرماندار بانه گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت شهرستان بانه سه و هفت دهم درصد رشد داشته و بیشترین رشد جمعیت استان مربوط به شهرستان بانه است.
محمد فلاحی افزود: در دوره پنج ساله ۲۶ هزار نفر به جمعیت شهر بانه اضافه شده و جمعیت روستایی همچنان ثابت مانده است.
وی تاکید کرد: باید برای افزایش جمعیت شهری تصمیاتی را متناسب با رشد جمعیت اتخاذ کنیم که از بروز مشکلات احتمالی و موج دیگر حاشیه نشینی جلو گیری شود.
وی به تجاری بودن شهر بانه اشاره کرد و افزود: شهر بانه به عنوان یک شهر تجاری معرفی شده تجاری بودن شهر بانه منافعی برای این شهر داشته اما در بحث تولید و اشتغال ضررهای برای این شهر به همراه داشته است.
وی گفت: باید با تغییر برنامه و اجرای طرح های تولید و اشتغالزایی تولید را در کنار تجارت رونق ببخشیم.
فلاحی اظهار کرد: کشاورزی در بانه تقربیا تعطیل شده و صنایع دستی در بوته فراموشی قرار دارد اما این به معنی فراموشی کشاورزی و صنایع دستی نیست.
وی به برنامه های پیش بینی شده برای تولید و اشتغال اشاره کرد و گفت: ما برنامه ریزی کردیم در کنار تجارت تولید را داشته باشیم و کارخانه مونتاژ کالا را تاسیس کنیم و سیکل تولید کالا در شهرستان جریان بگیرد.
وی اظهار کرد: در هفته دولت کارخانه تولید کولر گازی و لامپ های کم مصرف در بانه به بهر برداری می رسد.
فرماندار بانه خاطر نشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی مکمل تجارت در بانه است که در آینده نزدیک کارهای زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی آغاز می شود که امیدوارم با راه اندازی این منطقه مشکل اشتغال در بانه حل شود.
وی گفت: برای رونق بخش کشاورزی ستاد تفکیک اراضی ملی و کشاورزی و توسعه باغات در اراضی ملی و ستاد توسعه باغات در مناطق جنگلی در شهرستان فعال شده که در یک ماه اخیر ۳۰۰ هکتار از اراضی به بخش باغات واگذار شده است.

**قانون شهرداری ها باید بازنگری شود
شهردار بانه نیز در این نشست گفت: بخش بزرگی از مشکلات شهرداری ها مشکلات حقوقی است که برای حل آن باید قانون شهرداری ها بازنگری شود.
بابک رستم پور افزود: همه مشکلات شهرداری کمبود بودجه و اعتبارات نیست بخش بزرگی از مشکلات مربوط به قوانین شهرداری های است که تاکنون بروز نشده است.
وی تاکید کرد: باید مسائل حقوقی و خلاء های قانونی که در قوانین شهرداری وجود دارد کارشناسی شود و خلاء های قانونی که مانع خدمات رسانی بروز و رضایت بخش می شود رفع شود.
رستم پور نبود مدیریت واحد شهری را یکی دیگر از مشکلات شهرداری ها دانست و گفت: تعدد دستگاه های اجرایی و تعدد برنامه ریزی ها در سطح شهر ناهماهنگی هایی را به وجود آورده و ارائه خدمات را ناهماهنگ و ناموزون کرده است.
به گفته وی رویکرد به شهرداری ها در استانداری که قبلا نوعی تقابل بود به نوعی تعامل و حمایت تبدیل شده و شهرداران برای ارائه خدمات پشتکار بیشتری پیدا کردند.
وی با اشاره به حمایت های دولت تدبیر و امید از شهرداری، گفت: با توجه به مشکلاتی که سر راه دولت در بحث بودجه های عمرانی وجود داشته چهار سال اخیر با وجود کمبود اعتبارات دوره شکوفایی شهرداری های استان بوده است.
بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی