آخرین وضعیت پروژه خط دوم انتقال آب از سد بوکان (سد لگزی) به تبریز

 

خط انتقال آب از سد بوکان (لگزی) به تبریز با دو مخزن ۱۰ هزار و ۱۰۰ هزار مترمکعبی و ۱۵۰ کیلومتر طول، امسال به بهره برداری می رسد.

آنطور که خبرگزاری مهر به نقل از عبادالله عبدالهی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء نوشته: این خط دارای دو مخزن ۱۰ هزار و ۱۰۰ هزار مترمکعبی است که خط انتقال آن تا پایان سال به بهره برداری می رسد و یکی از مخازن نیز به لطف خدا قبل از پایان سال به اتمام می رسد.

وی با اشاره به اینکه مخزن۱۰هزار متر مکعبی تازه آغاز شده است گفت: مخزن ۱۰هزار متر مکعبی هر چند که تازه شروع شده است ولی تا پایان سال ۹۸ و شاید زودتر به بهره برداری می رسد و البته این موضوع مانع از رسیدن آب به تبریز نیست، بلکه تمامی خط تجهیز شده است.

این مجری، خط انتقال آب از زرینه رود به تبریز را خط پدافندی اعلام کرد و افزود: پیش از این مخزن ۱۰۰هزار مترمکعبی جزو برنامه نبود ولی به خاطر اهمیت فوق العاده موضوع دوستان این مخزن را در برنامه خود قرار دادند چرا که اگر آب تبریز قطع شود این خط پدافندی به مدت سه روز یعنی ۷۲ ساعت آب تبریز را تامین می کند.

وی گفته است: هزینه کل طرح انتقال آب زرینه رود به تبریز ۲۰۰ میلیون یورو است که تا کنون ۷۵ درصد آن جذب شده است.

این مساله در حالیست که برخی رسانه ها از جمله زریان موکریان اعلام نمودند ساخت خط دوم انتقال آب سد بوکان (لگزی)، انتقادات و مخالفت هایی را در بوکان و میاندوآب به همراه داشت. در میاندوآب مردم طوماری را امضا کردند و امام جمعه این شهرستان نیز دولت را متهم اصلی انتقال آب زرینه رود به تبریز دانست و چهار نماینده آذربایجان غربی نیز خواستار توقف این طرح شدند.

در واکنش به این انتقادات، «قربانعلی سعادت» استاندار سابق آذربایجان غربی سال گذشته اعلام کرد: با پیگیری‌های انجام شده از اجرایی شدن طرح انتقال آب از زرینه رود ممانعت بعمل آمده و اجازه انتقال آب داده نمی شود.
سعادت آن زمان اعلام کرد که بر اساس مصوبات کارگروه احیای دریاچه ارومیه هیچ گونه آبی نباید از این منابع آبی برداشت شود و تنها این خط انتقال در راستای طرح پدافند غیرعامل قابل استفاده است.

«ناصر امیری» فرماندار میاندوآب نیز اعلام کرده بود که عملیات لوله گذاری این طرح نیز متوقف شده است و نگرانی خاصی در خصوص انتقال مضاعف آب وجود ندارد.

فاز نخست انتقال آب زرینه رود به آذربایجان شرقی که در اول شهریور سال ۱۳۷۸ به بهره برداری رسید، علاوه بر تامین ۶۰ درصد نیاز آبی کلانشهر تبریز، ۴۰ درصد نیاز شهرهای میاندوآب، بناب، آذرشهر، ایلخچی، گوگان و شبستر را نیز رفع کرده است.

چندی پیش نیز کانال خبری سقزرووداو اعلام کرده بود: دریاچه #سدلگزی یا بوکان در حوزه شهرستان سقز قرار گرفته و تنها تاج سد در محدوده آذربایجان غربی قرار گرفته، ظرفیت این سد یک میلیارد متر مکعب آب است که حدود ۹۰ درصد این آب از حوزه های آبریز سقز تامین می شود، اما سالانه تنها ۳۰ میلیون متر مکعب آب به شهرستان سقز (۱۵ میلیون متر مکعب آشامیدنی و ۱۵ میلیون متر مکعب برای مصارف کشاورزی) این شهرستان تخصیص داده می شود.

بارها مسئولان شهرستان و رسانه ها نسبت به حقابه پایین شهرستان سقز و کم بهره ماندن از ظرفیت های آبی اعتراض و انتقاداتی را مطرح نموده، اما وزارت نیرو تاکنون سهم حداقلی یعنی ۴۷ درصد برای ساکنان این شهرستان و استان کوردستان را اجرا نکرده است.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *