محسن بیگلری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد: رونق تولید با کاهش نرخ سود

یکی از اقدامات اخیر بانک مرکزی، کاهش نرخ سود بانکی بود.

بر اساس ابلاغیه جدید بانک مرکزی، تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری از ۱۱ شهریور ۹۶ موظف به رعایت مصوبه جدید شورای پول و اعتبار در رابطه با نرخ سود بانکی به میزان حداکثر ۱۵ درصد هستند که از سوی برخی بانک‌‌ها رعایت نمی‌شود.
کاهش سود بانکی یکی از دغدغه‌های همیشگی مردم، فعالان اقتصادی و مراجع محترم تقلید بوده و گامی اساسی در راستای بانکداری اسلامی است و لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد.

«محسن بیگلری»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهمیت این مصوبه بانک مرکزی و آثار اقتصادی آن اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی در هفته‌های اخیر یکی از دغدغه‌های همیشگی فعالان اقتصادی بوده و اقدامی بسیار در خور توجه است و باعث کاهش سپرده‌گذاری در نظام بانکی و رونق تولید و اشتغال خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از آثار چنین مصوبه‌ای از سوی شورای پول و اعتبار، رونق بازار سرمایه است؛ چون بخش زیادی از سرمایه‌ها از نظام بانکی خارج خواهد شد و البته هماهنگ با نرخ سود سپرده‌ها باید سود تسهیلات هم کاهش پیدا کند و نظام بانکی هم باید در عمل به این مصوبه پایبند باشد.

نماینده سقز و بانه در خانه ملت یادآور شد: بانک مرکزی باید با جدیت این موضوع را پیگیری کند که نظام بانکی در عرصه عمل به این مصوبه و سودهای جدید بانکی پایبند باشد، چرا که گاهی اوقات، بانک‌ها این مصوبات را دور می‌زنند و در راستای جذب مشتریان بیشتر، نرخ سودهای متفاوتی ارائه می‌دهند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اهمیت استقلال بانک مرکزی اظهار کرد: بنده همواره از منتقدان عملکرد بانک مرکزی بوده‌ام و معتقدم بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار باید از همه ابزارهای لازم برای اجبار نظام بانکی به رعایت‌های نرخ‌های جدید سود بهره بگیرند و همچنین استقلال بانک مرکزی، موضوع دیگری است که باید از سوی دولت پیگیری شود.

بیگلری یادآور شد: استقلال بانک مرکزی قطعا در بهبود عملکرد نظام بانکی مؤثر است، چرا که یکی از دلایل عدم موفقیت بانک مرکزی در برخورد با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، عدم استقلال کافی بود و اگر این روند را ادامه دهد قطعا با چالش جدی مواجه خواهد شد. بنابراین دولت باید به این موضوع ورود پیدا کرده و اختیارات وزارت اقتصاد در راستای استقلال بانک مرکزی را بیشتر کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *