بايد و نبايد هاي زندگي آپارتمان نشيني

با رعایت بایدها و نبایدهای زندگی آپارتمان نشینی، می توان با آرامش کامل در کنار سایر شهروندان و ساکنان آپارتمان ها، زندگی آرام و به دور از دغدغه ای داشته باشیم.

رشد جمعیت شهری و گذر زمان در چند دهه گذشته عاملی بود تا تغییرات بنیادی و اساسی در نحوه و شکل زندگی مردم به وجود آید، تغییراتی که گاه از سر اجبار و الزامات زندگی شهرنشینی و مدرن است و گاه از سر شوق و اشتیاق. این تغییرات به مرور زمان در شرایطی وارد جامعه می شود که جایگزین شدن ماشین به جای درشکه، استفاده از تلفن همراه به جای باجه تلفن و بسیاری از وسایل مدرن امروزی برای نسل ها و دهه های گذشته، حتی فکر کردن و در تخیل آوردنشان کار بسیار سختی بود.

سال ها از زمان آغاز آپارتمان نشینی می گذرد اما مشکلات زندگی در این قبیل سکونتگاهها گاهی اوقات همچنان پا برجاست. بخشی از این مشکلات به دلیل آن است که خانواده ها همچنان پیرو زندگی سنتی خود در خانه های باز و شخصی بوده اند به گونه ای که صحبت کردن با صدای بلند، رفت و آمد در هر ساعت از شبانه روز، صدای بلند تلویزیون و… را حق خود می دانند چون معتقدند که چهار دیواری اختیاری است.

برخی از آپارتمان نشینان بر همان شیوه ی زندگی سنتی پافشاری می کنند و توجه چندانی به الزامات زندگی جدید ندارند و در این راستا فرهنگ سازی مناسب نشده و یا برخی از افراد نتوانسته اند خود را با تغییرات سریع شهرنشینی وفق دهند، خصوصاً در سال های اخیر که شاهد افزایش چند برابری ساخت مجتمع های آپارتمانی مسکن مهر در شهرها می باشیم.

از سوی دیگر تامین مسکن برای جمعیت رو به رشد شهرها چاره ای جز توسعه ی روز افزون ساخت و ساز آپارتمان و گسترش آپارتمان نشینی ندارد که خود موجب بروز برخی مشکلات در روابط اجتماعی و فرهنگی افرادی که در مجتمع های مسکونی زندگی می کنند، شده است.

در این راستا ساکنان قسمت‌های اختصاصی مجتمع‌ها بایستی بعضی بایدها و نبایدها را مورد توجه قرار دهند که البته این موارد در قانون پیشبینی نشده ولی رعایت آنها توسط آپارتمان نشین‌ها موجب کاهش مشکلات گوناگون میشود. بنابراین برای آگاهی بیشتر شهرواندان موارد زیر توصیه می‌گردد:


ـ از ايجاد سر و صداي غيرمتعارف خوداری نموده و صداي راديو، تلويزيون و ديگر وسايل پخش موسيقي نيز باعث مزاحمت برای همسایه ها و دیگر شهروندان نشود.

ـ مراسم بدرقه و خداحافظي بايد در داخل آپارتمان( نه در راه پله يا هال عمومي) انجام شود و مهمان ها نيز حين عبور از راه پله و محل هاي مشترک لازمست آرامش ديگران را رعایت کرده و از دويدن بچه ها و ايجاد سر و صدا ممانعت به عمل آورند.

ـ پارک اتومبيل، موتور سيکلت يا دوچرخه ساکنين در محل هاي تعیین شده صورت گیرد تا برای دیگر شهروندان، مزاحمت ایجاد نکند.

ـ هرگونه تغيير در نما، سردر يا بالکن هاي اختصاصي ممنوع است، مگر با رضایت و توافق اکثريت مالکين.
ـ ساکنين هر واحد، مسؤول جبران خسارات وارد شده در اثر گرفتگي لوله هاي فاضلاب، سر رفتن آب وان يا سينک هستند.
ـ تعميرات و تغييرات داخلي و خارجي که موجب صدمه به اسکلت ساختمان مي شود به هيچ وجه مجاز نيست.
ـ مديران ساختمان بايد فيوزهاي داخلي آپارتمان ها و وضعيت تابلوهاي برق داخل واحدها را حداقل يک باردر سال با توجه به خطرات ناشی از آن مورد بازديد قرار دهند.

ـ مراسم آييني، جشن و سوگواري باید با اجازه مديريت و پس از اطلاع به همسايه ها در سالن اجتماعات مجتمع و در صورت عدم وجود اين سالن، در داخل آپارتمان و با حداقل سر و صدا انجام گيرد.

ـ مسدود کردن راه ديگر ساکنان ممنوع است و همچنين نمي توان مانع استفاده از قسمت هاي مشترک توسط ساير ساکنين شد، مگر آن که رفت و آمد يا استفاده از آن قسمت مستلزم عبور از ملک اختصاصي باشد.

از نگهداری مواد آتش زا در داخل آپارتمان خوداری شود.

ـ انبار آپارتمان مختص وسايل شخصي ساکنين است و استفاده تجاري و اجاره آن به ديگران ممنوع مي باشد مگر با اجازه ساکنين مجتمع و با اطلاع مديريت آپارتمان.

ـ مجتمع، بلوک ها و سایر موارد عمومی را به منزله مال و اموال خود حساب نماییم و در حفظ و نگهداری آنان کوشا باشیم و آموزش های لازم و مناسب را به اعضای خانواده به ویژه کودکان ارائه دهیم.

ـ رعايت شئون اسلامي در بخش هاي مشترک از سوی شهروندان الزامي است.

ـ هر گونه دستکاری تجهیزات مشترک بدون اطلاع مدیریت ساختمان ممنوع می‌باشد.

ـ تعبیه کپسول‌های اطفای حریق ضروری است ضمن آنکه می‌باید نحوه استفاده از آنها به ساکنان آموزش داده شود.

ـ حمل و نقل وسائل منزل و جابجایی اثاث منزل محدویت هایی دارد که با مدیر بلوک یا مدیر مجتمع لازم است هماهنگی شود.

ـ رعایت نکات ایمنی در استفاده از آسانسور لازم است، و می بایست نحوه استفاده صحیح به اعضای خانواده آموزش داده شود.

ـ مسئول حرکات و رفتار فرزندان؛ اولیای آنها می باشند و در قبال هر گونه عمل خلاف، آنها باید جوابگو باشند.

ـ هر گونه پخت و پز در قسمت های مشترک ممنوع می باشد (مگر در موارد استثناء که با اجازه مدیر مجتمع چه بسا امکان پذیر باشد).

ـ گذاردن زباله جز در کیسه ها و محفظه های مخصوص و منتقل کردن آن در غیر از ساعات مخصوص به بیرون باعث شیوع میکروب و بیماری می شود،لذا باید توصیه های بهداشتی را جدی گرفت.

ـ ایاب و ذهاب آرام در تمام ساعات شبانه روز به ویژه نیمه شب و بدون سر و صدا، نشان از درک و احترام به حقوق دیگران است.

ـ در نظافت محوطه مجتمع و در حفظ، نگهداری و مواظبت فضای سبز، درختان و … کوشا باشیم.

ـ حق شارژ به موقع پرداخت گرددتا حقی از کسی ضایع نگردد.

ـ از ارایه اطلاعات خصوصی همسایگان به غریبه ها و افراد بیگانه خودداری کنیم

ـ و…

لذا با رعایت موارد مذکور می توان با آرامش کامل در کنار سایر شهروندان آپارتمان ها و همسایگان زندگی آرام و به دور از دغدغه داشته باشیم.

در این راستا لازمست از سوی رسانه ها، نهادهای فرهنگساز، مدارس، دانشگاه‌ها و خلاصه هر جایی که امکان آموزش وجود دارد، فرهنگسازی صورت بگیرد تا این فرآیند را در بازه زمانی کمتری طی نمائیم.

روابط عمومی و امور فرهنگی شهرداری سقز

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی