مدیریت بحران یا بحران مدیریت/ آقایان مدیر! بیانیه صادر نکنید به داد مردم برسد/ توصیه ها را به رسانه بسپارید شما تکان بخورید
▪️ضعف مشهود در عملکرد مدیریت بحران شهرستان سقز ، در ساده ترین اتفاق شهروندان را در چند سال اخیر به چالش کشیده است.
▪️مدیریت بحران علمی کاربردی است که به وسیله مشاهده سیستماتیک بحرانها و تجزیه و تحلیل آنها در جستجوی یافتن ابزاری است که بوسیله آنها بتوان از بروز بحرانها، پیشگیری نمود و یا در صورت بروز آن در خصوص کاهش اثرات آن آمادگی لازم امداد رسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود.
▪️با وجود آنکه شهرستان سقز در طول سالیان اخیر از حوادث طبیعی همانند سیل و بارش برف و زلزله و …و خطاهای غیر عمد انسانی مانند تصادفات جاده ای و آتش سوزی تالار و … در امان نبوده و به فراخور زمان ، حادثه ای را تجربه کرده است، اما نبود مدیریتی یکپارچه و واحد در مقابله با بحران در حوادث و بلایای طبیعی و ساخته دست انسان ، همواره گریبان این شهر را گرفته و هزینه های مالی و جانی بسیاری را به شهروندان تحمیل کرده است.
▪️توجه به اخطاریه ها و نگرشی به اتفاقات و رخدادهای طبیعی و حوادث انسانی در سالیان اخیر ، شناسایی نقاط ضعف و در کنار آن هماهنگی و برگزاری جلسات بصورت دوره ای و مکرر توسط دستگاههای خدمات همچون هواشناسی ، آب ، برق ، گاز ، شهرداری ، آتش نشانی ، راه و ترابری ، اورژانس ، هلال احمر ، بهداشت و درمان ، اورژانس و .. از وظایف مدیریت بحران شهرستان سقز است که بتواند با آمادگی حداقلی در حوادث قادر به واکنش باشد.
▪️اما حوادث چند سال اخیر نشان داد که ماهیت و فعالیت ستاد بحران شهرستان سقز به بعد از حوادث موکول شده و خودنمایی می کند و نیاز سنجی امکانات و تجهیزات دقیقا در زمانی انجام میشود که حادثه بوقوع پیوسته و نکته جالبتر قضیه آن است که در زمان بحران مدیریت بحران شهرستان از دور نظاره گر ماجرا و منتظر معجزه از سوی دستگاههای خدمات رسان سطح شهر است که گویی این ستاد برنامه های مقابله ای را لحاظ نموده و همه با آشنایی کامل در حال اجرایی نمودن برنامه های مدون ستاد بحران هستند.
▪️در پی بارش در سقز و گرفتار شدن شهروندان و مسافران در جاده های برون شهری ، ستاد بحران شهرستان سقز با صدور بیانیهای از شهروندان خواست از تردد غیر ضرور در خیابانهای شهر و جاده های برون شهری پرهیز کنند.
▪️توصیه ستاد بحران شهرستان سقز به عدم تردد، بیشتر برای افرادی است که در منزل هستند و یا اقدام به خروج از منزل و شهر نکرده اند، ولی برای افرادی که در حین تردد هستند و در سطح شهر و محورهای مواصلاتی گرفتار و زمین گیر شده اند هیچ کاربردی ندارد.
▪️در بارش برف سطح شهر سقز کمافی سابق قُرُق شد ، جاده ها مسدود شد ،مسافران در جاده گرفتار شدند ، هلال احمر به جای فراخوان نیروهای ورزیده و کارکشته خود و کمک رسانی به افراد گرفتار در جاده ها ، از دور نظاره گر و با تعداد معدودی از افراد تازه کار که حتی در بستن زنجیر چرخ هم ناتوان هستند به میان بحران میرود ، شهرداری به جای آغاز فعالیت خود قبل از بسته شدن معابر ، باید منتظر خلوت شدن خیابانها و به فکر خلاص شدن خودروهایش در ترافیک باشد ، اداره برق با قطعی ها و اتصالات مکرر برق در سطح شهر مواجه میشود ، کل محورهای مواصلاتی مسدود میشود و اندک دستگاههای اداره راه در تلاش برای رهاسازی چندصد خودروی گرفتار در برف می شوند.
« در حال حاضر و با این اوصاف ، بحران شهر را باید در عملکرد ضعیف مدیران ستاد بحران جستجو کرد »
▪️مدیران ستادی باید در شرایط کنونی آستین را بالا بزنند و کمتر سخن بگویند چون زمان بحران زمان حرف و توصیه نیست بلکه زمان عمل است!
روسای محترم ستاد بحران! صحبتها و توصیه ها را باید قبل از بحران و به دستگاههای خدمات رسان انجام میدادید، چون شهروندان توصیه ها را میدانند و رسانه ها هم در راستای ارسال پیامهای توصیه ای عمل می کنند ، پس توصیه می کنیم شما در زمان بحران در فاز عملیاتی و نظارت بر دستگاههای خدمات رسان و در خط مقدم و در حال خدمت باشید تا در فاز صدور توصیه …..
❌ ضمنا در صورت امکان در گزارشی کوتاه اقدامات مدیریت بحران در یک سال اخیر را برای شهروندان تشریح نمایید ، خالی از لطف نیست!
خبرنگار : ناصر کریمی
✔️ده نگی شار(۹۹/۱۲/۱۶)