ایجاد و حضور تیمهای غریق نجات در کنار سدهای سقز لازم و ضروری است.
به گزارش ده نگی شار:
همه ساله با آغاز فصل گرما ، حضور خانواده ها در کنار سدها و رودخانه و شنا در آن افزایش که متاسفانه با رخدادهای تلخی همراه بوده تعدادی جان از شهروندان نیز دچار حادثه و خود را ازدست می دهند.
متاسفانه این حوادث هر ساله تکرار و در مقابل چشمان تعداد زیادی نیز به وقوع می پیوندد اما هیچگاه این وقایع تلخ مانع از حضور آنان در آب نشده است.
نمونه بارز این حوادث ، مرگ دلخراش یک مرد بهمراه ۳ فرزند خود در سد عباس آباد بانه و ۲ برادر در بوکان بود که خاطر همه را مکدر ساخت .
سال گذشته نیز بالغ بر ۵ نفر در سد شهید کاظمی و در فاصله تنها ۲ ماه جان خود را از دست دادند و متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی توسط متولیان امر در خصوص جلوگیری از بروز این حوادث صورت نگرفته است.
در کشورهای توسعه یافته و تعداد معدودی از شهرهای ایران در این خصوص اقدامات موثری مانند:مراقبت های ویژه و کنترلی ، مرزبندی آبهای کم عمق و عمیق ، گشتهای مستمر قایق های امدادی،حضور غریق نجات و چادرهای امدادی و ….. انجام که توانسته اند درصد بسیار بالای اینگونه حوادث را کاهش و حتی به صفر برسانند.
اما متاسفانه در شهرهایی که به نوعی در حاشیه قرار دارند این شرایط به هر دلیلی فراهم نشده ، هرچند تعدادی با احساس مسئولیت نسبت به جان مردم با ایجاد گروههای امدادی همچون ساتیار بوکان در حال خدمت رسانی به شهروندان هستند ولی عدم حمایت بلند مدت نهادهای حمایتی نشان از بی ارزش بودن جان شهروندان است.
سد شهید کاظمی در چند سال گذشته و سد چراغ ویس که امسال آبگیری آن شروع شد در ایام تعطیل شاهد حضور عده کثیری از شهروندان است و تاکنون هیچ اقدامی جهت ایجاد محیطی امن برای آنان صورت نپذیرفته است و لازم و ضروری بنظر میرسد با استقرار تیمهای غریق نجات ، همچنین قایق های گشتی محیط امنی را برای آنان فراهم سازند.
با احتساب دیه هر شخص بالغ که مبلغی در حدود ۲۱۰ میلیون تومان است می توان به راحتی فهمید ، هزینه خرید حداقل ۴ قایق موتوری و چندین چادر و تعدادی غریق نجات جهت استقرار در سدهای سقز در تنها ۲۴ روز جمعه و ۶ روز تعطیلات تابستان به اندازه دیه یک نفر هزینه ندارد./ناصر کریمی