علل کاهش کارایی شوراها از نگاه یک نماینده کُرد ادوار مجلس

 نماینده دوره سوم و چهارم مجلس شورای اسلامی سقز و بانه گفت: نبود تجربه کافی، نقش نظارتی اعضای، فقدان تخصص و مهارت انها از مهمترین مشکلات شوراهای اسلامی است.
به گزارش ده نگی شار:
محمدعلی پرتوی در گفت وگویی افزود: برنامه های اجتماعی، عمرانی، فرهنگی، بهداشتی، آموزشی و اداره امور جوامع محلی با نظارت شوراها صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: عدم سابقه شورا در ایران و فرهنگ فرد گرایی در میان عامه مردم و عدم مشارکت نخبگان در نامزدی انتخابات بعضی از شوراها و سهل انگاری مردم در انتخاب نامزدهای اصلح سبب شده که کارایی شوراها در بعضی از شهر و وروستاها کاهش یابد.
پرتوی ادامه داد: ملاک برای نامزدی اعضای شورا بدون هیچ گونه سابقه مدیریت و تجربه تنها مدرک لیسانس در نظر گرفته شده و همین امر این نیاز را محرز می کند که باید در کنار شورا کارشناسان و متخصصینی که بر جنبه های مختلف مسئولین احاطه داشته باشند وجود داشته باشند.
وی تاکید کرد: باید در ساختار شوراها افرادی با تخصص های مختلف به عنوان مشاور وجود داشته باشد .
وی آموزش قبل از شروع کار برای شوراها را ضروری دانست و گفت: برخورد سلیقه ای برخی از اعضای شوراها بدلیل عدم آشنایی با قوانین و مقررات مدون، کمبود تجربه، مهارت، و تخصص کافی در زمینه های مختلف آموزش اعضای شوراها را از طریق دفتر امور شهری و روستایی استانداری ها ضروری می کنند چراکه اداره امور شهرها نمی توانند بر قضاوت شخصی متکی باشد و باید بر اصول و روش ها خاص استوار باشد.
این نماینده ادوار مجلس اضافه کرد: شوراها شهر در جایگاه واقعی خود قرار ندارند زیرا در قانون، شوراها بیشتر در امور شهرداری تصمیم گیرنده هستند و نسبت به سایر امور خارج از چهارچوب شهردار فاقد نقش هستند.
وی خاطر نشان کرد: فقدان یک حلقه ارتباطی میان شوراهای بخش، روستاها و شهر با شورای شهرستان و استان و بدلیل عدم اجرای کامل پروسه شورا مطابق مفاد قانون اساسی است.
پرتوی به عدم جامعیت نقش شوراها در ابعاد مختلف اجتماعی اشاره کرد و گفت: شوراهای اجتماعی اند در حالیکه جامعه از ابعاد سیاسی، فرهنگی، و اقتصادی نیز متاثر است و عدم دخالت شوراها خلائی است که باید تکلیف آن در قانون مشخص شود.
وی افزود: مردم از شوراها انتظار حل مشکلات منطقه را دارند در حالیکه جامعه به مشارکت مردم نیاز دارد اما تا بستر مشارکت وجود نداشته باشد نهادهای مشارکتی فعال نمی شوند و مردم نیز باید به مسئولیت ها و وظایف شهروندی، مقررات اجتماعی و حدود اختیارات انها آشنا شوند.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات اداره شهرها فقدان سازمان خاص برای مدیریت شهری است مدیریت شهری به معنای پیچیده که با مقتضیات اجتماعی جامعه مدرن سازگار باشد و بر همه امورات رفاهی عمرانی و اجتماعی شهرها نظارت دو دخالت داشته باشد.
نماینده ادواری سقز و بانه بابیان اینکه کارکرد شوراها از جهت ساختاری از نوع الگوی دولت فرما است وگفت:کارکرد شوراها به لحاظ ساختاری از نوع الگوی دولت فرما است نه مشارکت جو که تحت تاثیر برخی از دکترین های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی از گذشته است هنوز هم شورها انتظار دارند که از بالا استراتژی ها طرح شوند و شوراها به عنوان ابزار اجرایی به ان عمل کنند.
پرتوی تصریح کرد: شوراها را اگر بمصداق دموکراتیک در نظر بگیریم باید در بستر دموکراتیک شکل گیرد و نقش مردم در پویایی بخشیدن به اداره امور شهر افزایش دهیم و فرصت ها را از سیاست های کلان فراهم کنیم.
به گفته وی شوراها از اختیارات لازم در ابعاد مختلف توسعه اجتماعی برخوردار  نیستند با وجودی که شوراها در برقراری ارتباط یا مردم و نهادهای محلی و ارتباز با دولت نقش مهمی ر ایفا می کنند./کردپرس
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجتماعی

ورزشی

تبلیغ

اجتماعی

جهانی