برگزاری نخستین مجمع سلامت در سقز/ مشارکت مردم از بازوهاي اصلي ارتقاي سلامت است
سرپرست فرمانداری سقز گفت: سازمان های مردم نهاد، نماد و واسط مشارکت مردم هستند و مشارکت مردم نيز يکي از بازوهاي اصلي ارتقاي سلامت در جوامع ایت.
کامیل کریمیان در نخستین مجمع سلامت شهرستان افزود: سازمان هاي مردم نهاد (سمن)، نظام پنهان ارتقاي سلامت جامعه هستند.
کریمیان بر استفاده از ظرفیت های انجمن های مردم نهاد در جهت حفظ و ارتقای سلامت جامعه تاکید و اضافه کرد: این نهادها می توانند در افزایش سطح سلامت و ارتقای فرهنگ عمومی سلامت نقش ویژه و مهمی داشته باشند.
سرپرست فرمانداری سقز در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه، سلامت مساله ای کاملا فرابخشی است بر فرهنگ سازی توسط تمامی دستگاه های اجرایی در راستای ارتقای سلامت تصریح کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود عنوان کرد: اصلاح روش و سبک زندگی از اهداف مهم حوزه سلامت است و ادامه داد: سلامت یک کلید واژه است که تمام مسایل حوزه روان و جسم را در بر می گیرد و برای پیشبرد برنامه های این حوزه، در اسناد بالادستی بر حفظ و ارتقای سلامت و عدالت تاکید شده است.
سپس مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز با اشاره به گستردگی حوزه سلامت و بیان اینکه هیچ جنبه ای از زندگی روزمره خارج از حوزه سلامت نیست، گفت: در بحث محصولات غذایی باید از مزرعه تا سفره، مواد غذایی سالم به دست مردم برسد.
دکتر محمد سرکوت غوثی با عنوان اینکه در بحث عوامل محیطی و فردی بر سلامت فقط ۲۵ درصد آن با حوزه بهداشت و سلامت مرتبط است بر مشارکت نهادهای مردمی در ارتقای سلامت جامعه تاکید و در بخشی دیگر از سخنان خود خدمات انجام شده در حوزه طرح تحول نظام سلامت را تشریح کرد.
در ادامه معاون خدمات شهری شهرداری سقز هم به نقش شهرداری و مردم در ارتقای سلامت اشاره و عنوان کرد: شهرداری اقدام های خوبی برای سلامت اجتماعی و نشاط اجتماعی انجام داده است.
حسین بیگی با اشاره به اهمیت فضای سبز در سلامت جامعه و بیان اینکه سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در شهر سقز ۷ متر و نیم است افزود: استاندار فضای سبز برای هر نفر بین ۱۲ تا ۱۵ متر است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: روزانه ۱۷۰ تُن زباله در سقز تولید می شود که سهم هر فرد از تولید زباله در سقز ۹۰۰ گرم است.
بیگی همچنین اقدامات و عملکرد شهرداری سقزی را در حوزه مختلف ایمنی، حمل و نقل و ترافیک شهری، ورزشی و… بیان نمود و خاطر نشان ساخت: مدیریت شهری تمامی تلاش خود را برای ارتقای سطح سلامت و روان جامعه در حوزه کاری این نهاد بکار خواهد بست.
سپس مدیر مشارکت های مردمی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان هم بر عوامل موثر بر سلامت جامعه، عوامل تعیین کننده سلامت، فاکتورهای اجتماعی و مشارکت اجتماعی تاکید و با اشاره به مسئولیت در برابر سلامت افراد جامعه، عنوان کرد: در بحث مسئولیت، حوزه مسئولیت فرد در مراقبت از خود، مسئولیت جامعه، دولت و بین الملل مطرح است.
دکتر کریمی با تشریح تاثیر عوامل محیطی و فردی بر سلامت افراد گفت:فقط ۲۵ درصد از این مهم در اختیار شبکه بهداشت و درمان است و ۵۰ درصد آن در حوزه اقتصادی و اجتماعی، ۱۰ درصد بر اساس عوامل محیطی و ۱۵ درصد ژنتیکی است.
در ادامه از خیران حوزه سلامت و نهادها و ادارات تلاشگر در حوزه سلامت با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.
نخستین مجمع سلامت شهرستان سقز با حضور سرپرست فرمانداری ویژه، معاون خدمات شهری، برخی از اعضای شورای شهر، رئیس شبکه بهداشت و کارکنان این سازمان، سمن ها و شهروندان در سالن اجتماعات اداره ارشاد برگزار شد.