آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم/آیا عرضه و کیفیت آب به میزان افزایش قیمت آن بالا است؟؟
در چند روز اخیر قطعی های مکرر و همچنین کیفیت نامناسب آب صدای شهروندان را درآورده است.
باوجود آنکه شهرستان سقز دارای ۲ سد آبی است اما از سالیان اخیر وضعیت آب شرب این شهر با مشکلات عدیده ای همچون قطعی و افت فشار ، شکستگی های گاه و بی گاه خطوط فرسوده انتقال آب ، کیفیت پایین ( دارای طعم و بو رنگ نامناسب) روبرو بوده و این امر موجب ایجاد گلایه ها و نقدهایی به آبفای سقز از سوی شهروندان شده است.
البته باید اذعان کرد پرسنل خدوم آبفا در تمامی ساعات شبانه روز در حال خدمات رسانی هستند اما با توجه به افزایش جمعیت شهری در سالیان اخیر و بزرگتر شدن شهر ، ثابت ماندن تعداد مخازن ذخیره ای آب و همچنین فرسوده ماندن خطوط انتقال آب شرب ،تلاش این عزیزان را نیز تحت الشعاع خود قرار داده است.
در تغییر مدیریت آبفای سقز که چند سال قبل صورت گرفت این شهر برای مدتی (۲سال) در آرامش قرار گرفت و قطعی آب در ماههای گرم سال کاملا برطرف شده بود و قطعی های بوجود آمده تنها ناشی از شکستگی خطوط انتقال آب بود ولی امسال شرایط به روال سابق خود بازگشته که بایستی حل این مشکل بیش از پیش مورد توجه مسئولین آبفا قرار گیرد.
هرچند همزمانی فصل گرما و شیوع بیماری کرونا و توجه بیش از پیش شهروندان به رعایت مسائل بهداشتی موجب افزایش مصرف آب شرب شده است اما این موارد هم دلیلی برای قطعی های مکرر و پایین آمدن کیفیت آب نیست.
با توجه به منابع آبی بالای این شهرستان و آبگیری سد چراغ ویس کمترین انتظاری که میرود آن است که تامین آب این شهر در حالت نرمال باشد.
نکته جالب درباره کیفیت آب شرب سقز این که با وجود رنگ و بو و طعم بد آن، آبفا و بهداشت سقز از سالم بودن آن سخن میگویند..
ناصر کریمی